Výsev rajčat
|
|
|
|
vili - Bronzový Zahrádkář (81) - 57.182 (?) 11.2.2009 12:47
Pani Danielo, nic mě neuteklo, já nejsem zahradník, pěstuji též v domácích podmínkách ale mám pouze více možností.
Ta spočívá v zahradě, která je ve svahu, s převýšením asi 20 m, má 3 etáže. Skleník toho času nemám, poze foliáky.Mou snahou je pouze jedno, moje zkušnosti předat i jiným, a nenechávat si je pouze pro sebe. Snažím se nové poznatky soustředit, vyzkoušet a předat jiným. Těch jsem za 35 let nabíral poměrně dost.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vili - Bronzový Zahrádkář (81) - 57.182 (?), 11.2.2009 12:47
Pani Danielo, nic mě neuteklo, já nejsem zahradník, pěstuji též v domácích podmínkách ale mám pouze více možností.
Ta spočívá v zahradě, která je ve svahu, s převýšením asi 20 m, má 3 etáže. Skleník toho času nemám, poze foliáky.Mou snahou je pouze jedno, moje zkušnosti předat i jiným, a nenechávat si je pouze pro sebe. Snažím se nové poznatky soustředit, vyzkoušet a předat jiným. Těch jsem za 35 let nabíral poměrně dost.
|
|
|
|
|
|
|
host - 90.99 (?), 26.2.2009 16:42
Dobrý, den. Já bych se rád něco zeptal pana Viliho, když má foliovníky.Řeším jakou folii použít.Jestli GINEGAR průhlednou, nebo modrou ( nebude tmavá ?)Pěstuji tam jen rajčata a okurky. Děkuji zdraví Oli
|
|
|
|
|
|
|
host - 161.16 (?), 8.2.2009 12:03
Když vidím, jak máte velké rajčata 15.3, pak mě napadá otázka, jak velké ty rajčata budou v půli května, kdy půjdou ven? Ne všichni mají skleník/fóliovník jako vy. U těchto lidí budou sazenice vyseté v půli února vytažené a tenké.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vili - Bronzový Zahrádkář (81) - 57.182 (?), 11.2.2009 14:29
To ani náhodou, žádných 3/4 metru. Pokud se dodržují teploty, rostlina má dostatek prosvětlení, což je to nejdůležitější, je nízká a silná.
Naopak nejraději do buněk mám rostliny co nejdelší, čím výce stonku v zemi, tím větší kořenový system, protože se musí zasadit tak, aby se plody neválly po zemi.
Je zřetelně vidět prokořenění balu, po zasázení nedochází k přerušení růstu, zahrnutý stonek obroste kořeny.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 185.138 (?), 8.2.2009 15:31
Louhování, ale co se louhuje nevim. :-)
|
|
|
|
|
|
|
host - 53.209 (?), 8.2.2009 16:39
Tak já teda spíš souhlasím s tím, co napsal Vili, co se termínů týká..Je ale fakt, že rajčata dokážou dost dohnat. Když je dám po tom asi 15.03. do místnosti, kde vůbec netopím-příp.jen velmi krátce, případně později přes den i otužuju na balkoně, tak určitě nevyběhnou. A papriky tam je to jasný, odpočítak 2,5 měsíce kdy je asi budu dávat do foliáku a zasejt..
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.35 (?), 8.2.2009 16:58
Dobrý den, já vysévám rajčata i papriky 20. - 25. 3. doma do umělohmotných sadbovačů. Po jednom semínku. Mám je pak umístěné přímo pod střešním oknem u skla. Asi za měsíc je dávám do studeného pařeniště a po zmrzlých oboje na záhon ven. Rajčata jsou často skoro přerostlá a stárnou z nedostatku místa. Dřív nesejte - teda pro venkovní výsadbu. V diskusi je něco o louhování - máčením se ze semen odplaví zpomalovače klíčení, chemické látky /jestli je to tohle téma/.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|