Výsev paprik

host - 129.34 (?) 
20.2.2008 15:26

Chtěla bych zasadit semínka z papriky, kterou jsem koupila v obchodě, Musím je nejprve usušit, nebo se mohou zasadit rovnou, v čerstvém stavu?

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 53.209 (?), 20.2.2008 16:34

Semena paprik z obchodu můžete zasadit ihned a spolehlivě vyklíčí, pokud ovšem paprika byla zralá. Já si loni přivezl semena z Číny krásných zelených paprik-nevyšlo ani jedno, až potom mě napadla ta zelená barva:-)) Ale červené tenkostěnné velké dlouhé papriky-letos je měli v zimě v Lidlu, ty pěstuji už několik let a plodí krásně ve foliáku. Jinak Sonar, Simona, Beros, Habanero-2.nejpálivější paprika na světě,jablíčkové papriky a skvělý ale drahý je Pinokio, já měl loni semena z Německa-5 Euro, letos je má už i Hornbach a vyjdou trochzu laciněji. Raná a plodná odrůda.

host - 61.170 (?), 27.2.2008 15:42

Já sázím papriky už koncem ledna a do skleníku koncem dubna. První plody sklízím začátkem června - tak 2. týden a to bydlím kousek od Vsetína děda vysazuje papriky i ven do volné půdy, ale to už je trošku náročnější, je však na důchodě a tak se tím baví. V loňském roce koncem srpna měl i masité papriky zbarvené do červena.  V březnu se mi zdá začínat s výsadbou už dost pozdě, možná v teplejších oblastech to stačí. Taky sázím do agroperlitu.

host - 89.245 (?), 14.9.2008 17:21
dobry den chci se zeptat co mám udělat se semeny paprik.Výše jsem četla, že sbíráte semena z vyrostlých paprik.Chtěla bych to také udělat ale nevím, zda když vyberu semena z papriky, zda je mám ususit nebo je dát do chladničky.Nebo něco podobného.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz