spirála na rajčata a okurky
|
|
|
|
|
|
|
host - 32.209 (?) 20.8.2021 11:03
Používám spirály na rajčata od pana Burdy již několik let.Na rovnou část jsem připevnil železnou betonářskou tyč ve tvaru L.možno přivařit nebo na trubičku se zajištěním šroubkem.Drží a neohybají se vyzkoušené.Spirály jak 8mm tak 10mm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 132.160 (?), 21.4.2007 13:33
Spirály jsou velmi praktické, ale musíte použít ty silnější, z drátu 8 a 10 mm silného, které se v žádném případě neohýbají. V obchodech seženete většinou jen ty nejslabší a nejlevnější - z prům. 7 mm, což je nedostačující. Na výše uvedené adrese si je můžete objednat.
|
|
|
|
|
|
|
host - 27.166 (?), 22.4.2007 23:20
První rok mě šly spirály s úrodou také k zemi, nyní je dávám do řad po 5 , na začátek a konec řady zatluču asi 2 m. trubky s oky, do ok dám 4m střešní lať a k ní stabilizuji vrchní konce spirál izolovaným drátem, vše z vyřazeného použitého materiálu - 0-vé náklady, postaveno za cca 10 min. 1 řada, bez problémů celou sezonu a již 7 let., a to jsou sklizně u nás na jižní Moravě hodně těžké. Jaromír
|
|
|
|
|
|
|
host - 10.6 (?), 4.6.2008 20:20
Dneska jsem volala panu Burdovi, jak zde radíte a stále spirálové tyče k rajčatům vyrábí. Řekl mi, že vyrábí tyče o síle 7, 8 a 10 mm. Absolutně mi nedoporučil ty ze 7 mm s tím, že jsou nestabilní. Doporučil mi 8 a 10 mm. Vzal jsem tedy 10 mm a délku 200 cm. Říkal, že tyče jsou pozinkované a ta destíka mi vydrží desítky let. Váží 1,5 kg a zapichují se 40 cm do země. Cena této tyče je 58,- Kč, ale beru jich 25 ks, tak říkal, že dá slevu. Jedu si pro ně v pátek osobně, tak pak poreferuju, jaké jsou.
|
|
|
|
|
|
|
host - 19.22 (?), 10.6.2008 11:04
Spirály na rajčata používám už tři roky. Zapichuji je do trojúhelníku a na konci jsem je zplacatěl a provrtal, abych je mohl svázat do piramidy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 180.74 (?), 28.8.2008 7:17
No, to teda klobouk dolů, je to supr. Jenom bych se chtěla zeptat, z čeho jsou vyrobeny ty - nevím jak to nazvat - desky s igelitem. Jsou nasazeny na ty zřejmě kovové tyčky, to, čím jsou na těch tyčkách nasazeny, je co? To bych teda zkusila. Zvládne to udělat i ženská? Sice doma dva chlapy mám, ale zahrádka tak nějak stojí a padá na mně. Roky jsem pěstovala rajčata tyčková a později bojovala s rostlinami, padajícími pod tíhou plodů. Takže na záhonu byla rajčata na spirálách navíc ze všech stran různě podepřená pořádnými dřevěnými tyčkami a podobně. Pro letošek jsem se rozhodla pro keříčková. No, zase nic moc. Vyrostly chobonice. Žádné úhledné keříky, jaké jsem si vysnila. Asi dělám něco blbě... Takže Viki, moc díky za rady!!!
|
|
|
|
|
|
|
host - 136.34 (?), 29.8.2008 10:26
Pěstuji pouze pár rajčat pro vlastní potřebu, volně na záhoně.Na kůly používám latě nařezané ze starých prken.Do latí mám vyvrtáno několik otvorů o prům.4-5 mm.Do nich strkám staré hřebíky.Jako ůvazky používám pásky pružné tkaniny, např. z tepláků.Úvazek zavážu pod vijan plodů a na kůlu ho zavážu nad prostrčený hřebík.Úvazek tak nesjede dolů.Zdraví Pepík
|
|
|
|
|
|
|
host - 16.190 (?), 9.2.2009 14:06
Výborný nápad, mně vždy sjely rostliny dolů a tím se polámaly. Hřebík zabrání sjetí úvazku a tím i rostliny dolů
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|