Sklizeň 2015

Taatiaanaa - (13) - 145.55 (?)
14.8.2015 14:50

Děkuji to moc potěší, právě z té včerejší sklizně (na fotce není všechno) jsem se orosila. Mám moc ráda sušená rajčata v oleji s česnekem, tak co se dá půjde nasušit, něco do čatní. Ale práce ještě spousta. Stejně mým nejchutnějším a také skvělě rodícím zůstává nepřemožená zlatava. A také mám velkou radost z Kumata. To na fotce výše je lákavé wink  No a to žíhané rajče je Mr. Stripey, to prozatím největší mělo 395 gramů a rostlina je doslova ovalená plody.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Teta Jana - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (289) - 143.28 (?), 14.8.2015 11:12

Moc pěkná úroda, hlavně ten biftek napravo, copak je to za rajče? Kumato bylo u nás letos vyhlášeno za nejchutnější rajče, navíc velmi dobře snáší to neustálé vedro a sucho. Mám jich letos nadbytek a tak je zkouším i sušit a vypadají dobře.

Kumato
Kumato

Taatiaanaa - (13) - 145.55 (?), 14.8.2015 14:50

Děkuji to moc potěší, právě z té včerejší sklizně (na fotce není všechno) jsem se orosila. Mám moc ráda sušená rajčata v oleji s česnekem, tak co se dá půjde nasušit, něco do čatní. Ale práce ještě spousta. Stejně mým nejchutnějším a také skvělě rodícím zůstává nepřemožená zlatava. A také mám velkou radost z Kumata. To na fotce výše je lákavé wink  No a to žíhané rajče je Mr. Stripey, to prozatím největší mělo 395 gramů a rostlina je doslova ovalená plody.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.135 (?), 29.8.2015 21:31

Předběžný portrét. Základem chovu Stupické, Start, Bejbino, Zlatava. Hledám nějaké červené s konzistencí Zlatavy - rada? Ildi vyřadím, měkkýš. Ze žlutých ponechám Minigold, Perun. Datlové Mandat vyřadím, spousta hrášků, a jinak na nic. Z menších se mi líbí Cherolla, má strojařsky dokonalé vijany a plody v přesných roztečích, velikost vyhovuje, nedělá droboť. Z balkonových vyřadím Bajaju, velké rostliny, přemíra droboti, do květníku nevhodné.

Teta Jana - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (289) - 143.28 (?), 2.9.2015 8:10

Letos mi papriky ještě v kelímkách zdevastovaly mšice, potom venku ožrali vegetační vrcholy slimáci a o definitivní konec se pokoušelo sucho a naprostý nedostatek vody na zalévání. Přesto se mi podařilo sklidit docela pěkné kousky. Potěšila hlavně Ornela.

Ornela
Ornela

marmisa - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (161) - 96.35 (?), 2.9.2015 16:37

Tak jsem asi v půli dubna vysela pár semen z rajčat Mini Roma, zakoupených v jednom hyper. Předpokládala jsem, že je to rajče keříčkové a nasadila jsem ho do desetilitrového kalfasu. No vypadalo, že je tyčkové, tak jsem hlavní stvol uštípla za třetím vijanem a všechny boční jsem nechala růst. Do dnešního dne vyrostlo 45 až 50 vijanů, v každém 10 – 22 rajčátek. Při těch hicech jsem nad nimi roztáhla slunečník. Zatím jsem sklidila kolem dvou kil výborných plodů a předpokládám, že ještě tak asi tři kila budou. Docela mě to překvapilo a příští rok dám aspoň kalfasy tři :-)

upřostřed keříku a z druhé strany jich je taky tolik
upřostřed keříku a z druhé strany jich je taky tolik

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 173.17 (?), 3.9.2015 8:46

Zajímalo by mne co konkrétně rozumíte konzistencí jako Zlatava. Prosím napište.

Vladimír

Alex1946 - (3) - 254.19 (?), 3.9.2015 18:47

Jestli mohu se vmísit do vaší debaty o konzistenci Zlatavy - jsou tvvrdší a křehčí a mají tenkou napnutou slupku, příjemnou chuť a spíš oranžovou barvu. Váha 50-70g. Zároveň posílám fotku několika Bífů.

Alex

Beefmaster
Beefmaster

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 173.17 (?), 4.9.2015 6:25

Asi to červené rajče s konzistencí Zlatavy není tak důležité. 

Ty Beefmastery máte ze skleníku nebo máte také nějaká rajčata venku?

Jinak Kozí Horka byla v mládí našim oblíbeným místem na koupání, dnes chodím jen na Špicu, mám to tam 10 minut. 1946 je také mé oblíbené číslo. 

Vladimír

Alex1946 - (3) - 254.19 (?), 4.9.2015 8:12

Beefmastery, Homesteady a další druhy pěstuji jen venku, ve skleníku mám ranné odrůdy a hrozny.Ve skleníku je asi 22 sazenic a venku asi 40ks.

Na Špicu jsem zase chodil v 60 a 70tých letech zase já. Jinak z Větrné to mám k vodě taky asi 10min. Ale já jsem celoročně na Kozině.  

Však se můžete stavit na kafe a pokecáme.   Alex  

Beefmaster
Beefmaster

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.135 (?), 4.9.2015 8:55

A.R.: Ano o to tak nějak jde. Já (nezkoušel jsem) těžko budu úspěšně pěstovat bifteková. Zlatava má právě ty vlastnosti co popisujete, hlavně víc dužniny oproti semínkům. Když to srovnám s těmi co pěstuju. Proto ten dotaz. Pokud jde o reakci, nejsem tu pořád, abych reagoval online, jsem na zahradě a když nikdo na post neodpovídá, tak trpělivě čekám.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz