Včera, t.j.sobota 25.10.jsem provedl dosběr paprik ze skleníku a menší,,chráněné-prosklené bedny",protože jsem na kýblu umístěném cca v 1m našel v kýblu škraloup ledu.Zajímavé je to, že nesežehlo ačovky
Předesílám, že neumím maď´arsky, ale podle tvaru se mně zdá, že ten žlutý je kozí roh a ten zelený beraní. Aspoň tak mně to připadá. Mohu se pochopitelně mýlit, kozu ani berana jsem už dlouho neviděl.
Odrůdu bohužel neznám, máma mi ho každý rok bere od pěstitele z Valašska. Ale zkusím zjistit. Jinak opravdu mohu doporučit uchovávání česneku takto hlavama nahoru, já je ještě svazuju tak po pěti kusek jakoby do kytky. Poslední loňský jsem použila v červenci při grilování prasátka.
Česká odrůda daikonu na mě udělala dojem. Roste velmi rychle a co je nejdůležitější chutná výtečně.. Černá ředkev je ještě malá a tahle má už 35 cm. Největší kousek měl 843 g.
Jsem s touto odrůdou také velmi spokojen, žádná jiná se mi zatím nepodařila tak dlouhá. A dobře se skladuje v chladném sklepě i do jara. Mám je ještě v záhonech, počasí přeje růstu a letos zkouším kromě klasického záhonu také použít asi půl metru vysoký kopeček po květácích (ty po loňských hokkaidách), čímž očekávám, že kořen bude moci bez nějakého odporu jít hodně hluboko. Jsem zvědav a zatím podle mohutnosti listů to vypadá nadějně. Ty v záhonu jakoby stagnovaly.
Na začáku září jsem vysel do vysokého záhonu po vodních melounech ředkvičky. Dnes jsem při sklizni zjistil, že umí být "vícepatrové". Jedna byla "třípatrová", ale tam byly nové bulvičky jen jako hrášek, ale tahle měla ve druhém patře plnohodnotnou velikost. Tak nevím, jestli nemám se sklizní počkat na další patra.
Včera, t.j.sobota 25.10.jsem provedl dosběr paprik ze skleníku a menší,,chráněné-prosklené bedny",protože jsem na kýblu umístěném cca v 1m našel v kýblu škraloup ledu.Zajímavé je to, že nesežehlo ačovky