Rajcata - z jednoho dve

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 103.2 (?) 
2.1.2015 8:43

mozna je dana praxe vyhodnejsi ve foliovniku, kde na rostliny neprsi a tudiz vyssi hustota rostlin neni az tolik riskantní... nicmene u mnohych cherry kde je osivo velice drahe, by to nebylo na skodu, treba bude vyssi uroda, no asi to chce i tak otestovat

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 243.114 (?), 2.1.2015 14:32

Ano, je vyšší, pěstuji také na více výhonů.

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 142.1 (?), 2.1.2015 15:13

Ve skleníku, kde pěstuju v posledních letech jen drobotinu, rostliny sázím ke zdi a na zdi vytvářím rajčatovou stěnu, pěstuji na několik výhonů, které se dále větví, porost jenom lehce proštípávám, aby nebyl přehuštěný a u stropu ve třech metrech již nechávám svému osudu. Úroda je veliká převeliká. Plíseň se na zdi v dobře větraném skleníku neobjevuje. Venku cherry rajčata pěstuju na jeden až dva výhony dle intenzity růstu, abych nemusela sklízet ze štaflí. Cena semínek v rozhodování pro mne nehraje roli, v případě potřeby si nařízkuji dostatečné množství sazenic. Jiřina

Rajčatová stěna - stiženo černí rajčete.
Rajčatová stěna - stiženo černí rajčete.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3299) - 173.17 (?), 2.1.2015 16:20

Mne by zajímalo, jaké odrůdy pěstujete a o kolik je sklizeň vyšší.

Vladimír

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 142.1 (?), 2.1.2015 17:26

Stěna skleníku, kterou tvoří zeď je dlouhá 5 m. U této stěny jsem r. 2014 měla vysazeny po dvou rostlinách od odrůd Tomatoberry, Finik oranževyj, Stupické polní rané. V rozích po jedné rostlině Děvočky a Rosevého serdce. Uprostřed jsem měla jednu rostlinu Kiš miš krasnyj. Je to maximální počet rostlin pro danou plochu, i tak již výsadba byla lehce zahuštěna. V dřívějších letech jsem na ni pěstovala jen pět rostlin. Úrodu odhaduji tak dvoj až trojnásobnou, než při pěstování na jeden výhon v daných podmínkách. Rostliny by brzy byly u střechy a co dál? Úrodu v těchto skleníkových podmínkách může snížit špatné opylení květů, kde se na vijany vyvíjí několik málo plodů, ostatní krní a rostlina bují dál. Tomu se dá zabránit dobrým větráním a potřepáváním s rostlinami.  Jiřina

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 103.2 (?), 2.1.2015 17:37

děkuji Jiřino, urcite vyzkousim, prave osivo Tomatoberry a jinych cherry minimarzan je pomerne dost drahe a tak se vyplati, kdyz to jde, vest rostliny na dva vyhony, díky

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 142.1 (?), 2.1.2015 17:47

Projděte si vlákno Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, tam je návod, jak namnožit množství sazenic z mála drahých semínek. Za několik dní se chystám vysévat. J.

host - 96.35 (?), 2.1.2015 18:01

„Boční“ výhony, co začínají růst u tyčkových rajčat ze stonku nad druhým (třetím, čtvrtým atd.) vijanem květu, zakracuji vždy za prvním vijanem a rajčat jsou mraky. Jednou jsem nechala a zakrátila všechny!  ty boční výhony za prvním vijanem a nedalo uhlídat, abych vyštípala všechny další a další výhony. Byla to nepřehledná změt.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu9.11.2024
Kolikovaci pripravek8.11.2024
Kolíkovaní nábytkových desek8.11.2024
Téměř 37 % Čechů kvůli cenám energií snižuje teplotu v domácnosti. 11 % z nich dokonce o 3 až 4 stup3.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika