Odkud přesadil? Zůstal foliovník zavřený, teploty v něm stouply ke 40°C a rajčata na to nebyla zvyklá? Sazenice na obrázku nevypadá moc silně... pak by to asi byla příčina. Možná, že se do rána po ochlazení vzpamatují...
Zeplota určitě nebyla vysoká, venku 16 stupňů a slunce moc nesvitilo. Po vysazení vypadali takto(foto).Je možné ze je to odruda gardeners? Siberien jsou silná a nezvadla. Přesazena z domova. Zahradničim poprvé:) Diky
Je to jistě vysokou teplotou ve foliovníku. Ono se to jen zdá, že slunce nesvítí. Ale skleníkový efekt působí. Je nutné ve dne větrat!! Po zalití a v noci by se to mělo spravit.
Rajčata pouze POvadla, chce to nějaký čas a bude to dobrý. Podle první fotky to vypadá, že jste si mohla dovolit vsadit sazenice hlouběji-uštípat několik spodních listů a tzv.rostliny utopit asi o 20cm-ať už rovně nebo šikmo-vytvořily by si podstatně bohatší, výkonnější kořenový systém. SPCH
Samozřejmě. Jestli jste je předevčírem sázela, nevidím v tom problém. Já mám 30cm sazenice a sázím naplocho 15-20cm hluboko tak, že kouká jen vrcholek. To, že zahrabete spodní listy, vůbec ničemu nevadí.
Ještě jednou díky za radu zasazeni rajčat. Vsechna se krásně chytla. Mám tu jiný problém. Jelikož pěstují poprvé, o zastipovani jsem si přečetla, ale asi u dvou rostlin se mi rajčata rozdvojila. Je to špatně? U jednoho jsem si ustipla vršek. Foto je rajče sibiřské