Pěstování rajčat na netkané textilii?
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 252.42 (?) 15.5.2010 12:15
ahojte všichni, já jsem loni nasázela rajčata a pod ně různé dýně a melouny do takového "obrovského kompostu". Úroda byla skvělá i na políčku pod Pradědem ve 460m.n.m. Obrovský kompost děláme na podzim celá rodina - půda se zběžně prokypří rycíma vidlema(nic se nepleje), pak se rozháže kravský hnůj a na to vše co je na podzim k mání na zahradě (nezralý kompost, listí, tráva, cokoli), pak se to celé přikryje velkýma kartonama (nej je od nábytku) a zaháže dost tlustou vrstvou slámy. Při vysazování stačí opatrně prorazit všechny vrstvy, vsadit rostlinku a je to. Vyřešili jsme problém s vodou a chladnějším podnebím. Celá ta biomasa krásně hřála a držela vodu a navíc nestojí to žádné peníze a hezky se na to kouká (ne jak ty textilie). Všem na příští rok doporučuji!
Lucie
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 69.62 (?), 15.5.2010 14:32
Mulč je výborné zázemí pro slimáky. Na rajčata zpravidla nejdou, ale sežerou, ty mrchy, všechno kolem. Řešíte to jinak, než jejich sběrem?
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 252.42 (?), 15.5.2010 14:43
Ano to je nevýhoda mulče, ale nemyslete si oni moc rádi žerou i rajčata. Prostě sbírat, sbírat, sbírat a pak kudy chodíte sbírat, sbírat, sbírat šneky a nanosit je na zahrádku, slimáčí vajíčka jsou pro ně lahůdka a zahrádce neuškodí. V tom je právě super ta sláma, slimáci ji moc rádi nemají. Teda aspoň u nás. Lucie
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 245.30 (?), 15.5.2010 17:35
Zajímalo by mě jak jste přišla na to, že šneci zahrádce neuškodí. Mě se dostali do skleníku (sice nechápu jak se tam s těma domkama dostali) a sežrali mi komplet všechny předpěstované nakládačky a půlku bazalky kterou mám v truhlíkách, takže nebyli líní šplhat po truhlíku. Jinak se slimáky problémy nemám.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 107.220 (?), 16.5.2010 9:59
Dobrý den, jaké používáte rozteče pro rajčata, papriky, okurky, melouny a další plodiny.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |