Papriky, rajské - výsadba do jiffy

Taatiaanaa - (13) - 145.55 (?) 
6.2.2015 15:39

Přesně tak nějak jsem si to myslela. Kelímky na kávu z automatu jsou dosti nízké a ty pivní se zdají být akorát vysoké (Koupila jsem je v Makru) Ty moje papričky vypadají naprosto stejně jako na fotce. To mám radost :-)

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 228.3 (?), 6.2.2015 15:59

A hlavně, ty pivní jsou průhledné, takže i když budou vsazené uvnitř, půjde k nim světlo a budou chráněny od případného ofouknutí. laugh Kdy budete přesazovat? Ivča

host - 157.239 (?), 6.2.2015 17:03

...objevily Ameriku-jde to v každé čiré plastovce-a ještě líp, když jednu v půli přestřihnete, vrchní část s provrtaným uzávěrem do spodní vložíte obráceně, dáte subs., vysejete-vysadíte, máte zálivku pod kontrolou. Vylepšený způsob-na toto nasadíte další spodní půlku, aby dobře držela-teď už přostřední část na dvou protilehlých stranách shora asi 2cm prostřihněte-no, a máte foliáček jak Brnowink, pěstování zdar, S.P.,Ch.

host - 228.3 (?), 6.2.2015 20:19

...když mi pijeme jen kohoutkovou...cheeky

host - 157.239 (?), 7.2.2015 6:10

...se vohnu do kontoša a už jich mám plnou náruč, páč nejsem žádná hráběnkawink!

host - 228.3 (?), 7.2.2015 14:59

Když u nás na to lidi šlapou, než to vyhodí. Hlavně nepište, že je mám zpět nafouknout hubou nebo kompresorem laugh a vezměte na milost moje kelímky. wink Zě vám je těch pivních líto a radši byste v nich viděl zlatý mok!!! cheeky

host - 79.152 (?), 7.2.2015 8:51

Celé to má ale jeden háčik - v priehľadných nádobkách sa v oblasti korienkov už za pár týždňov začínajú tvoriť rôzne riasy, čo rastlinkám škodí a preukázateľne to spomaľuje ich rast. Čo naozaj nie je dobrý základ pre bohatú úrodu. To presvetlenie koreňov má svoje opodstatnenie možno u niektorých epifytických rastlín a orchideí, no bežným rastlinkám to vadí - preto sa tie priehľadné nádobky v oblasti koreňového balu olepujú rôznymi nepriehľadnými páskami alebo sa dovnútra nádobky vkladá aspoň pásik čiernej netkanej textílie...

host - 157.239 (?), 7.2.2015 9:57

...ano, máte pravdu, přesně to dělám, ale pro plodnou a širší diskusi jsem neuvedl totální, absolutní-100proc. návodwink! S.P.,Ch.

host - 79.152 (?), 7.2.2015 8:39

Pokiaľ sú semená kvalitné a dostatočne "čerstvé", s klíčivosťou nebýva žiadny problém. A najmä nie u papriky... Ak však skúsite nakličovať rastlinky, pri ktorých je klíčivosť semien iba cca rok, max. dva, potom už tie rozdiely bývajú dosť výrazné. A za ďalšie - keď sme vlani prvýkrát testovali napr. rockwoolové "grodan" kocky, tak bolo už na prvý pohľad zrejmé, že semienka v nich klíčia neraz i o dva-tri dni skôr, ako v jiffy. Podľa všetkého je to dané i tým, že v tej minerálnej vlne dokáže voda perfektne navzlínať a vyplniť celý ten priestor okolo zasadeného semiačka, no pritom kocka stále zostáva nepremokrená a vzdušná...

V súvislosti so spomínanými "grodan" kockami z minerálnej vlny si ale dovolím varovať kutilov, ktorí by si ich chceli vyrezať sami z bežnej stavebnej minerálnej vlny (rockwooll, nobasil), nakoľko táto obsahuje i veľké množstvo lepidiel, stabilizátorov a rôznych chemikálií, ktoré sa z nich potom budú do korienkov uvoľňovať i niekolko mesiacov, a to i po dlhodobom máčaní a lúhovaní vo vriacej vode ešte pred použitím na naklíčovanie. Za tých ušetrených pár halierov to rozhodne nestojí...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu19:08
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu18:48
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu9.11.2024
Kolikovaci pripravek8.11.2024
Kolíkovaní nábytkových desek8.11.2024
Téměř 37 % Čechů kvůli cenám energií snižuje teplotu v domácnosti. 11 % z nich dokonce o 3 až 4 stup3.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika