Po dvojicích je letos pěstuji poprvé, i když je fakt, že do skleníku jsem vždy dávala dvě blízko sebe a nijak se vzájemně neuzurpovali. Při kvalitním hnojení nemají proč a v hlíně je dostatek místa. Letos je sadím do kelímku po dvou z důvodu ušetření místa pod lampami a ve skleníku budou pro sebe oporou. Uvidím jak to půjde.
Máme u nás docela dobrou kohoutkovou vodu, ne moc tvrdou.Základ je samozřejmě ji nechat odstát a naleji do sklenice vždy trochu ligohumátu (fakt doporučuji, není to jen plané plkání, opravdu zabíra). Kořeny jsou opravdu husté a rostliny dobře prospívají.
Zbytky obalů od semene opatrně zmáčknu, aby se trochu uvolnilo a rostlinka měla sílu se jej zbavit. Ale také se mi letos stávalo, že obalem prorostl stonek a neměl sílu se ho zbavit, tak to šlo do koše.
Ze semen sladkých paprik mi letos nejrychleji a nejkvalitněni vyklíčila Eva, Rubínova (nechtěla jsem už pěstovat, ale zkusila jsem klíčivost semen po dvou letech), Filip, Sandra. Zbytek se trochu trápí, ale už pomalu leze.