Papriky 2016
|
|
|
|
 |
 |
|
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář (1994) - 224.39 (?) 4.2.2016 8:28
Máte někdo porovnání tmavých odrůd Nigra, Oda, Ingrid? Nigra a Oda mají na přebalu stejnou fotku i popis, tak tam zřejmě moc rozdílů nebude.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 50.172 (?), 4.2.2016 9:04
To, že mají stejnou fotku a popis nic neznamená. Fotky se používají k podpoře prodeje a nakupují se u specializovaných FOTO nebo REKLAMNÍCH firem.Devadesát procent fotek a popisů u odrůd neodpovídá. Je třeba vyhledat pomologický popis (u šlechtitele nebo UKZUS).
Zde je popis odrůdy rybízu z velkého e shopu: myslím že to pasuje na hodně odrůd.
Velmi robustní a silně rostoucí odrůda.Temně černé bobule mají vysoký obsah vitamínu C. Pravidelné a velmi vysoké výnosy. Doba zralosti: červen.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 243.114 (?), 4.2.2016 11:35
To je věc názoru, ale mít skleník a čekat až do konce srpna nebo spíš do září, až budou červenat tlustostěnné papriky, je dost luxus.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 232.120 (?), 4.2.2016 18:27
vždyť já Vás přeci nenutím, abyste si osadili celý skleník jen jedním typem paprik.My máme skl. malý cca 2x3m(6 skel) a,,nacpeme" jich tam cca 21-23ks po jedné, avšak min.8-10 druhů.Ty rannější jsou dřív, než venku a ty polopozdní a pozdní dočesáváme až před ohlášenými mrazíky v říjnu-listopadu.Vysázejte si to podle svých možností a jak se říká.:,,jak chtěj vaši-našim je to jedno " :-):-):-)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Bacula - (37) - 145.88 (?), 4.2.2016 23:24
Habanera jsou pro mě už dost pálivá, ale pěstuji je pro syna, který je má rád. Jalapenose jím bez problémů. Výhodou Habaner je (alespoň u nás) velká plodnost. V loňském roce jsme pěstovali Habanera červená i oranžová, povedla se obě. Nějaká semínka by se našla, kdyžtak se ozvěte SZ.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 29.11 (?), 7.2.2016 22:18
Opět mě příjemně překvapila klíčivost semen paprik získaných z plodů zakoupených v obchodu. I semena vybrané před 2 roky klíčily vyrovnaně do 3 dnů. Kupovaná semena klíčila za cca týden velice nevyrovnaně a mnoho nevyklíčilo vůbec. Klíčím na namočeném ubrousku při teplotě cca 24 st. C, potmě. Po vytvoření klíčků, respektive kořínku vysazuji a umisťuji na světlo do cca 19-20 st. C.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |