no, já ty kapie taky zčásti rozdám.Dala sem je kvůli pokusu.Jsou ze semen koupeného plodu .Šlo o kápie velmi zvláštniho tvaru-vypadaly jako rovnoramenný trojuhelník, ale byly úplně smáčknuté naplacato-původ Makedonie.Zajímalo by mne, jestli z nich vyroste zase něco takového, či jestli to byla nějaká F1.Semínka klíčily o 3 dny dýl než jiné odrůdy a kelímek sem dala i na topení, ale vyklíčilo nakonec úplně všechno.Mám jich hodně protože semen mám plno, a vyhodit některé, jak sem plánovala mi pak, pochopitelně bylo líto.Ale nechám si z nich jen něco.I když kdo ví, jaké bude počasí, nakonec můžu být ráda, že toho je více.Loni sem přebytky rozdala, po 14 dnech půlka paprik na větru a zimě opelichala a nakonec pár sazenic chybělo.Potupně sem pak musela do zahradnictví na nákup.Letos už tu chybu neudělám, a i když rozdám, pořád bude něco navíc.Ještě plánuju odrůdu Lednická ovocná a Bulharská žlutá, ty jsou od Gengelu, tak doufám, že když je v půli března pošlou, tak to ještě bude OK.Loni sem dávala ještě papriky jedny v půli března a druhé 1.dubna, a dohnaly ztrátu.