Papriky 2014
|
|
|
|
|
|
|
|
Jaro- - Bronzový Zahrádkář (56) - 6.187 (?), 18.1.2014 20:16, zobrazeno: 107996x
Tak som si aj ja dovolil založiť téma papriky 2014.Okrem už vyklíčených, ako sú Yollo wonder, Etude, Big papa, Zlatá, som včera večer vysial papriky :Slovakia, Nova,Athea, Citrina.Semienka som nemáčal ani v lignohumáte ani v Darine.A čo Vy? Jaro.
|
|
|
|
|
|
|
kastef 1975 - Stříbrný Zahrádkář (305) - 138.131 (?), 19.1.2014 13:42
Tak já mám z koupených odrůd Boneta, kozí roh Artist, dále především různé druhy z vybraných semen z koupených paprik, např Ramiro, různé kapie klasického tvaru, ne kvadratické, vždy se mi osvědčily, skvělá klíčivost a pěkný výnos, pak pro pokusy neidentifikovatelné odrůdy z mých vypěstovaných plodů, bohužel nevím názvy ale zaujaly mne např.oranžový volský roh, nebo pálivý silnostěnný beranní roh, nebo chilli papričky, které pálí tak akorát, dostala sem sazeničky či semínka beze jména... celkem okolo 1O druhů/neodvažuju se napsat odrůd, některé sem sela i loni a semena zbyly na letos/.Možná bude i odrůda Lednická ovocná od Gengelu, pokud se na mne ovšem ještě dostane, uvidím jestli mi ji pošlou.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář (883) - 141.32 (?), 7.2.2014 17:47
Před týdnem jsem přepíchala papriky odrůdy Stalagnit vyseté kolem 10.1., letos mi papriky výborně vzchází. Stalagnitu jsem nadělala z jednoho sáčku 35 kelímků. Jako další jsem 27.1. vysela Jiřku a Slávy F1, vzcházivost je též výborná. Vzešlo mi 16 Jiřek a 14 Slávy F1. Substrát jsem letos nepropařovala, Previkurem nezalévala. Plato s přepikýrovanými Stalagnity jsem převezla do místnosti, kde se topí 3 x v týdnu na pokojovou teplotu, ostatní dny se jen temperuje, okno je na JV a je velmi světlá. Papriky rostou pomaleji, sazenice jsou vždy silné, pěstuju to takto asi 15 let. Lidé je obdivují a říkají mi, že jsem měla dělat zahradníka, což nevím, zda mám brát jako kompliment či urážku. Jiřina
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|