Odolné odrůdy rajčat

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3365) - 60.223 (?) 
24.1.2021 12:29

Mám dobrou zprávu. Podařilo se mně na Facebooku nají dalšího parťáka pro testování těch Mountaineerů, takže jsme už čtyři. Teď v týdnu semena nachystám a odešlu. Jediný problém mám s nedostatkem sáčků a také potřebuji koupit známky na dopisy.

Vladimír

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Eva T. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (746) - 211.23 (?), 24.1.2021 17:55

Vladimíre, pripájam sa k tomu pokusu Mountainerov, ak máš navyše nejaké semienka. Sáčky ti môžem poslať, aj nejaký príspevok na poštovné, ale české známky nemám, keď už budem písať, chceš niečo z mojich odrôd? 

Celkom ma zaujala tvoja poznámka k tej Trichoderme, vieš niečo podrobnejšie o tých pokusoch? Na Tomatoville nechodím, tak prehľad nemám. Jana ju dosť propaguje.

Eva T

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3105) - 6.138 (?), 25.1.2021 0:58

Připojuju se k Evě: mně se to nějak nepovedlo najít. Ale to není nic nového, i manželka říká, že neumím hledat.wink

Milan

host - 60.223 (?), 25.1.2021 7:44

Omlouvám se, nemám čas to znovu hledat. V tom vlákně nebyla Trichoderma vůbec zmíněna, takže hledáním Trichoderma to najít nelze.  Ale byla tam adresa webové stránky na které toto testování bylo rozebráno. Když jsem ti na to upozorňoval, tak ještě toto vlákno bylo v nových příspěvcích, takže to bylo snadno vyhledatelné. Já jsem si to přečetl a pro mne to stačilo. Teď jsem to zkoušel a za půl hodiny jsem to nenašel. Jinak, měl jsem také zájem o Trichodermu. Již dříve jsem četl, že to není tak, že by se Trichoderma dala použít přímo z utržených plodnic nějakých chorošů. To je jen základ pro výrobu, stejně jako je to s výrobou léčiv kde je základem něco z přírody. Trichoderma v čisté podobě je hodně drahá, i nějaký Gramoflor je s Trichodermou, ale šel jsem jinou cestou - Gramoflor pro sadbovače, aniž bych tušil, že s tou Trichodermou je to tak.

Vladimír

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3105) - 6.138 (?), 25.1.2021 10:00

Vladimíre, to nevadí. Mám také problémy tam něco zpětně vyhledat. Nikdy si nepamatuju, na kterém vlákně to bylo.sad

Chceš říct, že Gramoflor výsevní je s Trichodermou? Já ho totiž používám. Má dobrou strukturu. To by vysvětlovalo tu náhlou smrt mých neodolných odrůd v létě. I když si troufnu říct, že by to tak dopadlo i bez Trichodermy. Ale na pytli není ani zmínka o nějaké houbě, takže myslím, že ten můj v 15tilitrovém balení je bez ní. Ten profesionální (70l), který používá Eva, tady nemají, ale já jsem ho stejně zavrhnul. Sice bych ušetřil, ale s tímhle už mám zkušenosti.

Milan

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025