Nejchutnější rajčata
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2890) - 208.138 (?) 15.11.2024 10:10
Také jsem si objednal Rose Crush. Uvažuji také o Fantasio; ještě jsem neměl ani jedno. Opouštím Crimson Cocktail (dříve Cocktail Crush) pro přílišnou praskavost. Vyseju také skvělý, ale ne příliš plodný, růžový biftek Honey Moon F1.
Jinak tu mám svoje semínka dalších nehybridních odolných odrůd, kdybyste měl/a zájem. Konkrétně bifteky Mountaineer Delight a Mountaineer Pride, slicer Vivagrande a Rondobella, žluté cherry Sunviva, červené cherry Rezi.
Milan HP
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 3.77 (?), 26.10.2024 16:27
dosud prohlédnuté příspěvky o rajčatech jsou chválihodné, rajčat je velmi mnoho odrůd. Já pěstuji střední až větší velikosti a to novější odrůdy jako Sonet-vysoká úrodnost i dobrá chuť, Orfea výborná chuť, Crimson crusch- odolné na plíseň.Všechny jsou F1.
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2890) - 208.138 (?), 27.10.2024 9:41
Dobře, že jste oživil/a toto vlákno. Za posledních 12 let se sortiment rajčatových odrůd hodně rozšířil, především o řadu plísni bramborové odolných odrůd, několik z nich je pak i nehybridních. PB odolným hybridům pak u mne jasně vévodí Mountain Magic, z nehybridních je pak nejlepší Primabella. Crimson Crush si také nalezl spoustu fanoušků, hlavně mezi milovníky bifteků. Má i svého růžového příbuzného Rose Crush, o kterém také slyším hodně chvály. Mne mezi bifteky zaujal Honey Moon, a to svou sladkostí. Je také PhR (zkratka pro Phythophthora Resistant), tedy PB odolný.
Milan HP
|
|
|
|
|
|
|
host - 34.239 (?), 15.11.2024 1:47
Jelikož kromě lodžie již pěstuji venku jen protiplísňové odrůdy (letos 14 druhů), budu vybírat jen mezi nimi. Mým favoritem je Rubylicious F1, potom Fantasio F1, dále Mountain Magic F1, Consuelo F1, Primabella, Coctail Crush F1. Crimsonu Crush F1 se u mě nedaří, dozrává pozdě a špatně. Chuť mě tolik neoslovila a výnos nebyl veliký. Příští rok zkusím Rose Crush F1. Někdy se vrátím k Buffalosun F1, ne k vůli chuti, ale pro svůj výnos a oranžovočervenou barvu na řezu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 245.240 (?), 15.11.2024 10:03
Můžete přidat hodnocení plodů?
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2890) - 208.138 (?), 15.11.2024 10:46
Ačkoliv to nebyla otázka na mne, dám do oběhu své subjektivní hodnocení na stupnici 0 - 10. Známky byly z velké části přiděleny v roce 2022, který, co do chuti, byl můj nejlepší. Některé jiné roky stejné odrůdy na toto hodnocení nedosáhly.
Mountain Magic - 10 (tvrdá slupka); Honey Moon - 9; Primabella - 8,5; Crimson Crush i Cocktail - 8; Consuello - 8; Appleberry Red - 8; Rezi - 8; Crokini - 8; Sunviva - 8; Crimson Plum (Nagina) - 7,5; Rubylicious - 7; Gourmansun - 7; Vivagrande - 7; Paoline - 6; Rondobella - 5,5.
To jen pro orientaci. Detaily mohu dodat na požádání jmenovitě. Všechno jsou tyčkové PhR odrůdy, ty podtržené jsou nehybridní.
Milan HP
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2890) - 208.138 (?), 15.11.2024 10:10
Také jsem si objednal Rose Crush. Uvažuji také o Fantasio; ještě jsem neměl ani jedno. Opouštím Crimson Cocktail (dříve Cocktail Crush) pro přílišnou praskavost. Vyseju také skvělý, ale ne příliš plodný, růžový biftek Honey Moon F1.
Jinak tu mám svoje semínka dalších nehybridních odolných odrůd, kdybyste měl/a zájem. Konkrétně bifteky Mountaineer Delight a Mountaineer Pride, slicer Vivagrande a Rondobella, žluté cherry Sunviva, červené cherry Rezi.
Milan HP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.162 (?), 15.7.2012 15:44
Start F 1 a Pedro jsou pro nás ta nej rajčata se zaručenou úrodou...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 117.165 (?), 10.1.2021 22:44
Souhlasím s vámi, pěstuju je již několik let - prostě jsou fantastické, A.B.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|