Melounoviště 2011

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?)
9.8.2011 15:28

Dalším kusem je raná maďarská odrůda Szigetcsépi 51 F1(řekl bych že to bude nějaký klon Sugar Baby), při váze zhruba 5 kg ji nemohu nic vytknout, ani ty praskliny.

váha asi 5 kg
váha asi 5 kg
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 9.8.2011 15:28

Dalším kusem je raná maďarská odrůda Szigetcsépi 51 F1(řekl bych že to bude nějaký klon Sugar Baby), při váze zhruba 5 kg ji nemohu nic vytknout, ani ty praskliny.

váha asi 5 kg
váha asi 5 kg

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 10.8.2011 22:41

Další odrůda Szigetcsépi 51, tentokrát z "mokré" zahrady, váha něco přes osm kilo, zatím nerozkrojený.

už rozkrojený, přezrálý a málo sladký, bez prasknutí už by to ani nešlo
už rozkrojený, přezrálý a málo sladký, bez prasknutí už by to ani nešlo

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 13.8.2011 18:31

Dnes sklizený bezsemený Granat F1 a Melitopolski. Granat do nás spadl jak do bezedné studny a Melitopolski čeká na rozkrojení. Melouny, i přes všechny potíže, mi ze všech pěstovaných plodin udělaly letos radost největší. Sezona ještě neskončila ale již nyní si dovolím konstatování že byla úspěšná.

Granat F1, váha 6 kg
Granat F1, váha 6 kg
Granat F1
Granat F1

terezec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 6.150 (?), 14.8.2011 18:41

Gratulace, pane Mirku! Jeden Váš příspěvek byl velmi pesimistický, tak jsem ráda, že se vše v dobré obrací. Já jsem byla taky taková rozladěná... zbožňuju cukety, ale zničili je padlí, brokolici mi sežraly housenky, rajčata nezrajou... a melouňáci mi náladu velmi pozvedly.

Sklidila jsem další "vysočinský" plod, měl 3,8 kg a byl famózní.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 32.26 (?), 14.8.2011 20:53

tak jsem se vcera odhodlal a sklidil mensi plod te turecke odrudy C.S., byl zraly a moc dobry, 4,6kg, tak jsem zvedav kolik bude mit ten obr vedle :)

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 64.32 (?), 10.8.2011 21:17

Meloun Lajko II byl rozkrojen a zvážen. Měl 7,2 kg. Podle počtu dnů měl být už vyzrálý, ale dokonale vyzrálý nebyl. Měl ještě dost bílých semínek a potrhanou dužinu. Asi je na vině to studené a deštivé počasí. Ostatní nechám na záhoně raději o něco déle.

terezec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 6.150 (?), 11.8.2011 14:13

Dobrý den,

ráda bych se pochlubila se svým pěstitelským úspěchem. Meloun vážil 4,2 kg, byl červený a hlavně sladký! Do poslední chvíle jsem nevěřila, že bude k jídlu. Bydlím na Vysočině, 540 m n.m, melouny byly pěstovány venku, pod rostlinama byla černá textilie, přikryté byly bílou (v případě špatného počasí a na noc). Jsem prostě nadšená a jsem na sebe pyšná, že se mi to povedlo (v tomto případě svou obvyklou skromnost hážu stranou, snad to pochopíte). Příští rok to rozhodně zkusím znovu a tentokrát už budu vědět, jak na to-díky vašim radám. Takže díky moc za vaše zkušenosti a rady! Tereza

P.S. Ještě mi rostou dva plody, takže pokud budou taky zralé, hodím sem foto.

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 11.8.2011 14:33

Kakrholte, gratulešn! Kdyby bylo letos léto, tak bych možná tolik negratuloval, ale takhle... to je něco jako vysokohorská melounářská maturita! PS : copak je to za odrůdu, že tomu zelenému soudku narostly i vlasy?

terezec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 6.150 (?), 11.8.2011 14:55

Je to speciální odrůda zvaná Terezoid vysočinský.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 11.8.2011 15:08

Blahopřeji a skromnost klidně nechte stranou, melouny se na horách zas až tak běžně nevyskytují, je to i výsledek Vaší péče o ty velké bobule! . Vyzloušejte např. Sugar Baby který je hodně raný. Já osobně mám ve větší oblibě ty strakaté ale zdá se mi že tmavé odrůdy u nás lépe vyzrávají.

Včera jsem sklidil plod odrůdy "Pekingskaja radost ležkaja", zdál se mi již zralý ale hlavní důvod byl ten, že rostlina měla téměř zaschlý stonek i stopku z důvodu napadení chorobou. Jedlý byl bohužel jen jeho střed. Když si povšimnete "proleženiny" tak ta by měla být co nejmenší, a žlutá až oranžová. Tady je skoro ještě bílá což je špatně. Ještě na jednu věc jsem narazil při pídění po netu, pokud kupujete meloun a je rozkrojený nebo ho doma rozkrojíte tak se podívejte na "žíly" v dužině. Neměly by tam skoro být a pokud jsou navíc žluté tak je plod "vyhoněný" dusíkem. V tom případě dětem dávat střed, dusík se drží nejvíce u šlupky.

P.R.Ležkaja
P.R.Ležkaja

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty