Melounoviště 2011
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 16.163 (?), 8.7.2011 10:38
Já se snažím malinký melounek celý zabalit do bílé netkané textilie, a myslím, že to funguje, melouny mám na záhonu s okolní trávou, takže útok slimáků je silný. Ustřihnu si čtverec asi 30 cm, pečlivě obalím, podložím konce dospod a občas kontroluji. Když čtverec začíná být malý, tak už je slupka tvrdší a už na ni nejdou. No je to práce, ale...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 196.44 (?), 15.7.2011 9:33
Včera 14.7. jsem utrhl první letošní meloun 8.6 kg. Dužina červená, možná chtěl ještě týden, ale chuť výborná. Pěstováno venku (jižní Morava), na černé folii, sazenice roubované, zakoupené v zahradnictví.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zelenáč Kenny - (29) - 156.61 (?), 18.7.2011 14:47
Veľmi krásny plod, drobný, ale o to vhodnejší do horších podmienok. To, že spadol, bolo z časti dobré, inak by vám mohol prezreť kým by ste ho odtrhli (teda ak ste to nemali v pláne akurát na ten deň, v tom prípade je to smola...). Inak sa vám ale vydaril a to je dobré ;) V duchu vám závidím. :)
|
|
|
|
|
|
|
host - 1.10 (?), 18.7.2011 8:57
Dobrý den, pane Mirku, obdivuji Vaši zahrádku, je to neskutečné, jakou krásnou máte neustále úrodu. Já letos poprvé sela melouny - sugar baby, vysadila ven po květnových mrazících. Venku mi asi dva měsíce jen stály, nic es s nimi nedělo, až teď začínají růst a i kvést. Ve skleníku však mám tři melouny, které mají už téměř dva metry, kvetou jak o život, stále jen opylovávám, opylovávám, ale výsledek žádný :(žádný melounek zatím :(co dělám špatně? Děkuji Petra S.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|