Taky je to polohou u Mirka je určo o par stupnu vyšší prumerka než u nas..nas bylo teplo přes den chladneji v noci 12-15.. ted už 3 ti den prší a je pomerně zima... takže u nas pokud nedojde teplo (jak hlasili snad dojde brzo) taky nic nebude do toho slimáci všude kam se podíváš a pulku sazenic is paprikama me sklidili a nepomohlo nic ani popel ani drsne hobliny.. jak to hezky začalo na jaře tak to nák vadne
jo dokonce i vcera u Vas prselo?! - vcerejsek byl opravdu hrozny, jasno od rana do vecera, zalevani nekonecne-zitra rano musim hned zavlazit nove vysadby, takze zavidet urcite nemusite akorad ted je pekny pohled na červánky :)
No každý by radšej v kuse polieval ako mal v tomto počasí dúfať, že pršať prestane... teda aspoň ja, určite by som ich s radosťou polieval, ale v tomto počasí treba len odvodňovať!!! Ale tento rok mi nič nenarastie, (kôli počasiu...) pravdaže nikdy nenarastie, lebo to určite bude každým rokom horšie. (A chcem sa spítať niečo mimo témy, prepáčte, ale ako robíte tých smajlíkov? :D)
Po deštích rostliny doslova poskočily, vytvořily spoustu květů jenže... Jenže ty jsou plné vody a pršení pokračuje, bohužel, navíc zima. Co se týče smajlíků tak jejich vkládání některé prohlížeče nepodporují (Opera). Pokud máte IE nebo Firefox tak to jde.
je to tak, teplo tedy neni a hlavne vitr je nejhorsi, dnes u nas konecne lehce zaprselo a mozna bude znovu - jinak cely tyden nic, zalito bude jedine, kdyz bude prset cely den, to bylo naposledy na zacatku kvetna!
U nás dnes přeběhly jen tři krátké ale prudké bouřky, prší většinou vždy o víkendu. Na "mokré" zahradě taky skoro nezalévám, O víkendu jsem zalil Kristalonem plod a květ, pokud zaprší jednou týdně tak pod textilií se vlhkost udrží dosti dlouho. Teploty se konečně vyšplhaly i nad 15°C.
Ano, zdá se mi, že rostlina potřebuje určitou velikost - listovou plochu nejen nejen na to, aby nasazovala víc na samiční květy, ale i na to, aby plůdky udržela. Vypadá to, že nové plůdky už rostou, zato ty první opadávají.