Lilkoviště

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?)
21.7.2012 9:36

jeste se chci Mirku optat zda nemate problemy s tzv.vadnutim nekterych listu, na nekterych rostlinach zacne uvadat pulka listu a takhle to pokracuje dal, sice pomalu, ale pokracuje, asi to bude nejaka houba fusarium, nemate s tim zkusenost?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 21.7.2012 7:30

Semena od této odrůdy bych měl mít ale musím konstatovat že mi není barvou moc sympatická, navíc jak poznat zralost? Zkusím to sklízet podle "omaku a stisku".

Ještě pár fotek ze včerejšjka. Venku zase prší a tak sedím a nudím se.

Ping Pong
Ping Pong
Slivka
Slivka
Sireněvyj
Sireněvyj
Polosatyj Rejs
Polosatyj Rejs
Černý krasavec
Černý krasavec
Bílá Noc
Bílá Noc
Sofja
Sofja
Makedonec
Makedonec
Pelikan
Pelikan

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 21.7.2012 7:44

kdyz se to vezme ve finale, jaka z tech vsech odrud ma váhově na rostlinu nejtěžší plody? - at uz co by jeden plod nebo vice na rostline dohromady? tady neprsi uz docela dlouho a tak zadny rozmazlovani nenastane

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 21.7.2012 8:05

Jenkote, tak takhle dalece to nesleduji a kecal bych kdybych nějakou odrůdu pojmenoval. Navíc sklízím probírkou a dle potřeby, ne úrodnost nesleduji, max. si všimnu že někde se toho "moc" neurodí.

AniCiz - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (167) - 194.24 (?), 21.7.2012 8:40

já se trápím se 2  lilky ve skleníku, ale příští rok snad vyjde sadba a dám je asi taky ven..jenže tady je víc chladno..Litomyšl 

frown

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 21.7.2012 9:19

Já po loňské zkušenosti dal do skleníku jen tři lilky a je to taky  "prachabída", rostliny skoro vůbec nerodí a napadení sviluškami obrovské, jednu rostlinu jsem již zlikvidoval, příští rok už tam nedám žádnou. Každopádně dejte rostliny určené ven do tunelu z netkané textilie do doby než bude ideální počasí (hlavně v noci), předpěstujte si brzy sazenice (pozor lilek se při přesazování až tři týdny vzpamatovává, po přepikýrování do 2dcl kelímků už nechte v nich až do výsadby, on to v pohodě zvládne), a pokud možno tak rané odrůdy. Přeji hodně úspěchů v pěstování.yes

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 21.7.2012 9:36

jeste se chci Mirku optat zda nemate problemy s tzv.vadnutim nekterych listu, na nekterych rostlinach zacne uvadat pulka listu a takhle to pokracuje dal, sice pomalu, ale pokracuje, asi to bude nejaka houba fusarium, nemate s tim zkusenost?

Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 91.191 (?), 21.7.2012 10:28

taky se mi to stává, postižený list utrhnu a dál to neřeším, zatím to je v rozumné míře

nenašel jsem nikde co by to mohlo být

Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 167.53 (?), 20.7.2012 19:09

nějak jsem u těch receptů kolem "našich" lilků nezaregistroval jeden z NEJ recepů na světě jež obsahuje právě lilek a díky cuketě i paprikám je ideální na zpracování domácích surovin!

slavné Ratatouille

doporučuji tohle zpracování, je asi nejklasičtější, nemám rád další pseudo varianty ze spoustou česneku, balsamika, parmezánu a další ingredience dle mne "navíc".

host - 178.238 (?), 21.7.2012 20:39

Děkuji za vaše recepty, jsou skvělou inspirací. Já mám lilky poprvé a toto je první plod. Jen nevím, je-li už zralý ke sklizni. Jak to poznám? Děkuji.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 22.7.2012 12:16

myslim, ze jej sklidit muzete, velikostne i na to vypada, pamatujte, ze plody musi byt leskle, jakmile zmatní uz mohou byt nahorkle

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz