Kdy zastipnout horni cast rajcat aby dozrala?

petrn - (27) - 56.1 (?) 
12.9.2013 11:37

Pokud bych si mel pro pristi sezonu vybrat jenom jednu jedinou odrudu z tech ktere jsem letos pestoval - Bejbino, Tornado, Start, Torino, Stupicke, Ildi, Idyl, Tomatoberry, Sladkaja devocka, Nasta Slastena + asi jeste 5 dalsich odrud - tak by to bylo prave Bejbino. Prvnich par rajcat me sice chutove nepresvedcilo, ale dalsi uz byly velmi dobre, obzvlaste pokud se nechaji dobre vyzrat nebo tak 4 dny po utrzeni odlezet, plodne, ranne, nepraska. V chuti je pro me zastoupena jak kysela tak sladka chut, sladka se odlezenim dale zvyrazni. Mam je mensi tak 2-3 cm, 4cm vyjimecne a u me vcelku plati cim mensi tim chutove vyraznejsi. Chutove mi prijde srovnatelne se Stupickym, to ma ale horsi plodnost. Nestrikal jsem, rajcata mam nahusto a zaplevelena, protoze na to nemam cas, tyden jsem tam nebyl, ale jeste v patek byl zdravotni stav v podstate vsech rajcat vyborny.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

vagabund - (48) - 220.26 (?), 12.9.2013 12:33

To že jsou plody odrůdy Bejbino u mne větší je asi dáno způsobem výsadby (rostlina má bohaté kořeny po celé délce která je v zemi), dále množstvím kompostu které k rajčatům dávám a také tím že je v období sucha každý den zalévám.

Se stříkáním je to obtížné. Tento rok přežila v našem kraji i rajčata nestříkaná, vidím to u souseda, který chemii nepoužívá. Jsou ale roky kdy je bez postřiku celá úroda na vyhození. Stříkat až se plíseň projeví už většinou nemá cenu. Bez preventivního postřiku je pěstování rajčat sázka do loterie.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz