Pěstování rajčat na balkoně

host - 248.7 (?) 
12.7.2009 23:47

Já myslím že více hnojit není třeba. Mám taky rajčata na balkóně, hnojila jsem granulovaným kravským hnojem, a rajčata jen bují. Takže jim to asi stačí... a je to lepší než nějaká chemie.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 40.135 (?), 10.5.2010 8:22

Dobrý den.

Řadu let jsem pěstovala rajčata v nádobách na panelákovém balkonu v Brně, orientace východ, 7. patro, docela větrno. Postupem pokus omyl jsem dospěla k tomu, že nejlepší je použít plastovou nádobu než keramickou (vysychání), spíš větší než menší (nejlepší byl květináč 40 - 50l). Používala jsem normální tyčkové odrůdy (drobnoplodé, ale normálně vzrůstné, nikoli ty speciální balkonové) předpěstované na okně, zasazené hodně hluboko do obyčejného univerzálního substrátu z obchodu, na spodu byla drenáž z keramzitu. Do velkého květináče jsem dávala rajčata dvě, nevylamovala jsem zálistky, ale nechala jsem rajče košatit s tím, že jsem ho vyvazovala do vějíře ke šprušlím balkonu jako palmetu. Když dorostlo po zábradlí, zakrátila jsem vršek. Květináč stál v rohu, takže každá rostlina zazelenila kus svojí strany. Jako hnojivo jsem používala Kristalon květ a plod, ale spíše náhodně než pravidelně. Produkce byla i tak dostatečná, její zvyšování hnojením mi nepřišlo důležité. Díky velkému objemu nádoby to šlo uzalévat normálně, v malých květináčích nebo truhlících mi to "hořelo".

Jinak výborně šly na balkoně ředkvičky ve starém dřezu, tři čtyři sklizně za rok. Salát jsem měla v květináči s rajčaty, zakrýval holou půdu. A ve velkém truhlíku na okně jsem mívala pravidelně měsíční jahody, plodily pěkně celou sezonu. Zbytek byl květinový, ve velkém květináči se moc líbilo jiřinám, rostly a kvetly celou sezonu.

Tak hodně zdaru s balkonovým pěstováním.

host - 128.34 (?), 20.7.2016 17:51

Dobrý den,

také se pokouším o pěstování rajčat na balkoně. Využívám k tomu samozavlažovací truhlíky. Je pravda, že se zálivkou je to tak mnohem jednodušší, mohu odjet na delší dobu pryč a rajčata to přežijí. Pěstuji hlavně cherry rajčata, protože mi nejvíce chutnají a nároky na prostor mají minimální, což na balkoně je důležitý aspekt. Jako hnojivo používám Kristalon a zatím jsem spokojená. Snad to tak bude i v budoucnu :) I ostatním přeji hodně štěstí a velkou úrodu!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz