Dýně hokkaido
|
|
|
|
|
|
|
host - 136.34 (?) 17.1.2009 13:11, zobrazeno: 172267x
Pod tlakem informací ze sdělovacích prostředků uvažuji o tom, že bych na nevyužitém záhoně zkusil pěstovat dýně hokkaido.Máte s nimi někdo zkušenosti?Je to skutečně takový zázrak, jak se píše?Předem děkuji za Vaše názory.Pepík
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 53.209 (?), 19.1.2009 8:01
Já je pěstuji asi 4 roky, na pěstování myslím nijak náročné nejsou /Polabí/, podobně jako cukety.Občas zaleju, dusík, prostě klasika... Jinak nám chutnají, je z nich vynikající polévka a nebo kousky prostě jen upečeme. V minulých letech vydržely ve sklepě tak do poloviny února bez problémů, letos jsou tam myslím ještě 3.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 53.209 (?), 21.1.2009 16:45
Já je nezaštipoval, je pravda, že loni jich bylo méně než v 2007. Letos to tedy zkusím... Ano, přesně, pečené podkovičky jsou skvělé:-))) Jsou ale myslím minimálně dvě odrůdy nebo nevím jestli jsou oboje Hokkaida, já mám na pytlíku Uchiki Kuri / Typ Hokkaido / a na druhém Baby Bear, to asi bude něco trochu jiného...
|
|
|
|
|
|
|
host - 7.84 (?), 28.1.2009 9:00
Dobrý den, já jsem loni zasela isklidila, ještě teď mám dvě plné přepravky.
Bydlíme v Beskydech, kde je přece jen chladnější počasí a začátkem záři mi předčasně úrodu ukončily kroupy. Já pěstuji na hnoji :o))) mám udělaný záhon ze dřeva 4m x 4m na výšku 60cm dole napěchované hnojem a nahoře zemina, takže už jen během roku zalévám, nepleji, protože mulčuji senem.
Já Hokaido miluji jen tak uvařené, ale dělala jsem i z toho svíčkovou (použila jsem jí místo mrkve) a bylo to perfektní, jinak polévka jak na způsob hrachovky, nebo se zakys.smetanou, taky z hokaido dělám s cukinami směs na topinky, dá se z toho dělat i marmeláda...
Takže doporučuji :o)))
|
|
|
|
|
|
|
host - 174.166 (?), 28.1.2009 18:33
To vypadá vážně lákavě, moc prosím všechny zúčastněné o podrobnější recepty! Hanča
|
|
|
|
|
|
|
host - 53.209 (?), 29.1.2009 12:53
Tak ta polévka je jednoduchá... dýni na kousky uvaříme, napřed to vypadá, že to bude trvat dlouho, ale potom / ca 15 minut / najednou změkne... Může se přidat třeba i jedna mrkev nebo brambora... jasně sul, trochu pepře atd..no a hned jí horkou dáme do mixeru a rozmixujeme s tou vodou, co se vařila..množství se musí odhadnout, myslím poměr voda/hokkaido, aby to mělo konzistenci podle přání... řidčí nebo krémovější..Kyselá smetana by asi šla rozmixovat i s tím, my si jí ale dáme až na talíři doprostřed..Snad jsem to vysvětlil... já ty dýně pěstuju, vaří je manželka:-)) Honza
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.135 (?), 7.2.2011 8:58
Zdravím.
Polévka je jednoduchá a výborná. Dělám ji tak, jak normálně vařím třeba hrachovku. Dýni na kousky, rozvařit, ani nemixuju. Koření stejné jak do hrachovky. Při podávání na to sypu slunečnicová semínka nebo smažené kostičky chleba nebo drobné slané krekry. Návštěvy pokaždé zcela tápou, z čeho to vlastně je a když řeknu že z dýně, tak jsou hodně překvapení. Pak si řeknou o semínka a recepty.
Kaši taky dělám, půl na půl s brambory. Hezká barva, výborná.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 223.208 (?), 30.1.2009 3:46
Dyne, lilek a spenatovy kolac.
700g dyne, oloupane a bez seminek nakrajene na dvou centimetrove kousky
1 lilek jenom spodni svetla cast, rozpulena na delku a vycistena osusena anakrajena na nudlicky.
2strouzky cesneku rozmackane, rozstrouhane.
100g spenatovych listu.
4 vajicka.
2 bilky
60 ml mleka
80g mekeho tvarohu
listky bazilky
predehrejte troubu na 200 c a dejte upect osolenou, opeprenou a poolejovanou dyni do zlatova as tak 25 minut.
Na pekaci osmazte lilek a az bude meky tak pridejte cesnek a michejte asi po minute pridejte spenat a michejte az vypada zvadle.
smichejte dyni a lilkovou smes dohromady.Vymazte pekac a na dno dejte tuto smes
Smichejte vajicka a bilka a mleko poradne rozslehat a nalet na dynovou smes.Posipat tvarohem a upect na 180c do zlatova as tak 20 minut nakonec posipat bazilkou. Podava se s michanym salatema nebo samotne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|