Na výsevy používám supresivní substát - výrobce/značku z hlavy nevím (myslím že žlutá barva). Cena je celkem vysoká, ale už při prvním pikýrování používám standardní a levný "univerzální" od Agra a loni jsem byl spokojený i s nějakou privátní značkou z Hornbachu. Problém u těchto levnějších univerzálů může být že se libovolně mění složení.
Agro pro výsev jsem kdysi používal, připadal mi skvělý svou strukturou s obsahem písku a bez velkých kusů. Jenže pak mi začaly jeho výsevy pravidelně mechovatět a jednou jsem si s ním přitáhl domů i smutnice a likvidoval je tři měsíce.
Záleží asi na tom jakou máte spotřebu. Pokud pár kelímků, doporučuju investovat do dražších, stojí to za to. Pokud máte produkci obrovskou a zeminy potřebujete stovky litrů, tak nezbývá než každý rok znovu a znovu vyzkoušet po jednom pytli dokud nenajdete nějaký vyhovující. Mezi těmi levnými se taky dá najít, ale je to sázka na nejistotu. Pokud naletím na nějaký "šmejd" který tvrdí že je pro výsevy a najdete v něm velké kusy klacků a nerozloženého dřeva, tak ho zkrátka použiju jako spodní vrstvu do truhlíků a musím na sazeniice koupit nový.