Roundap

host - 76.122 (?) 
3.5.2008 22:50

Hemik a lékař? Ale jděte. Co jsou to antibiotika je přeci základní znalost. A co se týče roundupu, jen tvrdím to co vyzkoumali jiní a co tvrdí i výrobce.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Pet3D - (33) - 123.10 (?), 3.5.2008 22:13

Dobrý den, myslím, že se pesticidů v dnešní době nemá cenu bát. Když už obavy, tak je vidím hlavně u insekticidů, protože nervová soustava hmyzu se zas tak markantně od lidské neliší. Kopřivy bych reguloval glyphosatama bodově... Mám zkušenosti, že je na ně třeba asi dávka Roundupu (či Vašeho Clinicu) na úrovni 12-15 litrů na ha. Kopřiva je vytrvalý plevel, je tak třeba rozvést a.i. i do podzemních orgánů. Já se jí takto kolem plotů, na rumišti zbavil nadobro. Selektivní herbicidy nebudou mít takovou účinnost proti kopřivám jako glyphosaty, to mi věřte. Děláte to správně, jen zvyšte dávku. 

Nemyslím si, že selektivní herbicidy škodí více přírodě. Vše se odvíjí od mechanismu účinku. Pokud je účinek proti plevelům kontaktní přes listy, či systémový přes listy, je herbicid přírodě šetrnější. Pokud je účinek přes půdu (půdní herbicidy), je herbicid toxičtější... 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz