Dobrý den Vám všem, je zima a tak sedám k počítači abych nastínil, jak jsem zápasil s Ježatkou v trávníku. Boj dlouhý, ale ani né tak úmorný. Nejdříve jsem se snažil likvidaci herbicidy, ale snad jí to i chutnalo, ruční likvidace byla marná a tak asi před 3-mi lety jsem ji nechal ať si roste. Asi tak začátkem srpna onoho roku jsem si koupil Vetikulátor a protože jsem dost nedočkavý od přírody, trávník jsem provzdušnil. Bylo neuvěřitelné kolik zahradních koleček jsem takto vyhrabal. Protože ježatka jak jistě víte, roste převážně v horizontálním směru, vertikální nože udělali své. Před loni i v loni jsem toto opakovat ve stejném období, protože rostlina je již dosti prorostlá travou a její semínka nezralá a tedy neschopná klíčit. Je pravdou že to co zbyde v zemi po provzdušnění, vyroste znovu, ale už né tolik, protože v žáří pomalu rostlinka odumírá. Po této době se dá říci že se Ježatka téměř neobjevuje, - i když sem tam ano. Rozhodně už nezničí 600 m trávníku. Doufám, že Vám to taky pomůže.