To co zde píšete, není pravda.Pokud dojde k zakalení již v průběhu pálení, tak se jedná o kyselý kvas, tzn. že bylo nekvalitní ovoce a v v průbědu kvašení došlo k e kvašení octovému. Odstranění je jeenoduché - dát ohřát asi na 30 stupňů na kamna, zákal zmizí, obvykle na spodku jahve nebo demižonu objeví kal. Ohřívejte v hrnci, potom slijte.Jedná se o vadu pálnky, dá se bez závad takto odstranit. Pak je další možnost, že dojde k zakalení při ředění a to obvykle bývá ředění pod 50 procent a to se odstraní přidíním silnější lihoviny. To další je zejména nevhodnou vodou.Zde se utvoří jemné provazce nechatsednout, slít. Další vada a ta je hrubá, že páleník pálí na nízký stupeň,asi tak pod 20 procent i nníže a to je znát i na chuti.U nás se yto problémy projevují u jednokotlových pálenic nerezových, kde potom je provádě tzv. umělé staření ultrazcvukem.Tu v podstatě není nic jiného, než ohřev. Mám 20 let oficiální dvoukotlovou pálenici.