Zakalená slivovice



host - 130.11 (?)
13.4.2014 18:42

kalnou koralku dej na 2-3 tydny do mrazu, ta by mela byt redena mineralni vodou.mineraly se srazi na jemny snih ktery sedne ke dnu a vezme s sebou necistoty i pachute, pak koralku opatrne stahnes do jine nadoby a zbytek cca pul litru snehove mouky prefiltrujes a vypijes zvlast. vsechno delej v mrazu jinak se ti mineraly vrati.           jeste jednu radu.  koralku dej ohrat na 50 stupnu celsia pak vypnout ohrev, pozor at nevyhoris, pak mirne pomichat taktez ochutnat a po tydnu tva koralka bude lepsi jak 20 leta. palec na horu. letni koralka se redi na 49 lepsi chutna i voni.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 125.240 (?), 2.2.2014 13:11

Děku ji jza odpověď, jestli dovolíte ještě jedna otázka. Může současně s alkoholovým kvašením u švestek nastat (nastartovat i jiné škodlivé kvašení), acetonové čí jiné?

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 102.201 (?), 2.2.2014 15:33

Jistěže. Octové, mléčné a další.  Kvůli tomu se taky kvasy chrání před nečistotami, přístupem vzduchu, aj., aby tato kvašení nenastala nebo jen v minimální míře.

   
host - 130.11 (?), 13.4.2014 18:42

kalnou koralku dej na 2-3 tydny do mrazu, ta by mela byt redena mineralni vodou.mineraly se srazi na jemny snih ktery sedne ke dnu a vezme s sebou necistoty i pachute, pak koralku opatrne stahnes do jine nadoby a zbytek cca pul litru snehove mouky prefiltrujes a vypijes zvlast. vsechno delej v mrazu jinak se ti mineraly vrati.           jeste jednu radu.  koralku dej ohrat na 50 stupnu celsia pak vypnout ohrev, pozor at nevyhoris, pak mirne pomichat taktez ochutnat a po tydnu tva koralka bude lepsi jak 20 leta. palec na horu. letni koralka se redi na 49 lepsi chutna i voni.

      
host - 14.45 (?), 7.10.2014 1:30

To co zde píšete, není pravda.Pokud dojde k zakalení již v průběhu pálení, tak se jedná o kyselý kvas, tzn. že bylo nekvalitní ovoce a v v průbědu kvašení došlo k e kvašení octovému. Odstranění je jeenoduché - dát ohřát asi na 30 stupňů na kamna, zákal zmizí, obvykle na spodku jahve nebo demižonu objeví kal. Ohřívejte v hrnci, potom slijte.Jedná se o vadu pálnky, dá se bez závad takto odstranit. Pak je další možnost, že dojde k zakalení při ředění a to obvykle bývá ředění pod 50 procent a to se odstraní přidíním silnější lihoviny. To další je zejména nevhodnou vodou.Zde se utvoří jemné provazce nechatsednout, slít. Další vada a ta je hrubá, že páleník pálí na nízký stupeň,asi tak pod 20 procent i nníže a to je znát i na chuti.U nás se yto problémy projevují u jednokotlových pálenic nerezových, kde potom je provádě tzv. umělé staření ultrazcvukem.Tu v podstatě není nic jiného, než ohřev. Mám 20 let oficiální dvoukotlovou pálenici.

         
host - 178.235 (?), 7.10.2014 19:24

Jak lze docílit ředění na 35%,když se skutečně slivovice kalí již při 49%?Hodně prodávaných destilátů je na 35%.

            
host - 13.189 (?), 9.10.2014 9:57

Jó pane, čistý potravinářský líh dělá divy!:)

U ovocných destilátů není jen líh, jsou tam estery a jiné alkoholy, uhlovodíky, víc by vysvětlil třeba Ing. Šlosar.

Floki

               
host - 236.138 (?), 9.10.2014 21:20

Vyjmenoval jste to v podstatě správně až na ty uhlovodíky, ty se v destilátech nevyskytují. Otázka zní: Proč se nekalí firemní destiláty při obsahu alkoholu 35%? Samozřejmě, že se zakalí, jenomže procházejí po naředění pracovištěm, které se jmenuje Egalizace. Tam dojde ke zmražení při kterém se z destilátu uvolní ovocný vosk, který se následně izoluje filtrací. Teprve pak se destiláty stáčejí a distribuují. slosar-petr@seznam.cz

                  
host - 156.1 (?), 9.10.2014 21:57

Neviem ako u vás, ale na Slovensku som v predaji nenašiel ovocný destilát pod 45%.Všetko čo má menej je iba lieh a aróma, takže problém so zakalením asi nemajú.   Stano

                  
host - 234.152 (?), 9.10.2014 22:02

V slusnych mnozstvach tam mozu byt terpeny, aj v neoxidovanom stave, co su vlastne uhlovodiky. Aj niektore aromaticke, nasytene a nenasytene uhlovodiky v mensich mnozstvach. Cely "gulas" zlucenin. Niektore terpeny maju vyznamne aromaticke vlastnosti. viac v zdroji.

Juro

                     
host - 234.152 (?), 9.10.2014 22:17

a este link na zlozenie starych domacich slivovic... jeden zo spoluautorov ma nejake povedome meno :-)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika