Uložení destilátu do země



host - 24.183 (?)
10.9.2010 20:08

Když jsem před lety přivezl první vypálenou úrodu domů, zjistil jsem, že je docela problém s uskladněním. Nakonec jsem došel k rozhodnutí, že všechno musí pod zem. Trvalo to čtyři roky, než jsem vykopal na zahradě dostatečně velkou díru, do které jsem umístil sklep. Letos o prázdninách jsem veškeré zásoby uskladnil v hotovém sklepě a paradoxně bude letošní sezona první po asi deseti letech, kdy do archivu nepřibude z důvodu neúrody nic nového.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                  
host - 23.178 (?), 10.9.2010 17:29

krumpáč/rýč/lopata =>    flaška je nejhlouběji do 70cm pod zemí po >1 hodině namáhavého ručního kopání, tj.: i totálně zapomenutou najde je šance najít i když nemáme sono (ultrazvukový půdní detektor) jako Neil Grissom z C.S.I. LA 

Jenže dneska mají lidi zemní vrták, který (s nástavci)  udělá pohodlně motorem během 2 minut díru klidně 3 metry hluboko - k tomu velikostí právě tak na lahev - aniž by narušil okolní zeminu, takže k nenalezení.   Kdo si lahev označí kusem kovu, tomu možná pomůže minohledačka, jinak flašku najdou leda až archeologové za pár tisíc let.  Lahve takto ukládané pročež zátkujmež velmi důkladně.

                     
host - 24.183 (?), 10.9.2010 20:08

Když jsem před lety přivezl první vypálenou úrodu domů, zjistil jsem, že je docela problém s uskladněním. Nakonec jsem došel k rozhodnutí, že všechno musí pod zem. Trvalo to čtyři roky, než jsem vykopal na zahradě dostatečně velkou díru, do které jsem umístil sklep. Letos o prázdninách jsem veškeré zásoby uskladnil v hotovém sklepě a paradoxně bude letošní sezona první po asi deseti letech, kdy do archivu nepřibude z důvodu neúrody nic nového.

                     
host - 18.30 (?), 10.9.2010 22:14
styri roky? akym bagrom?!
                     
host - 24.183 (?), 11.9.2010 12:07

Akým bagrom?... Krumpáč, lopata, kolečko. Jiná technika se na místo nedostala. Nejdříve jsem musel zbourat část starého opukového domu, potom jsem asi v metru a půl narazil na skálu. Vědět předem, co to bude za práci, níkdy bych do toho nešel. Ale stojí to za to

                     
host - 45.74 (?), 4.10.2010 19:30

Kořalka zraje v dřevěném sudu nebo na vzduchu. Když bude v sudu deset let a potom ji dáte do sklenice a zavoskujete tak za padesát let to bude pořád desetiletá kořalka. Je to stejné jako u whisky.Když si koupíte desetiletou whisky tak za sto let to bude pořád desetiletá whisky.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 81.81 (?), 4.10.2010 19:56

Ani tak nejde o to, jak se bude kořalka jmenovat. Spíš jak bude chutnat. A ten rozdíl v chuti po desti letech ve skle patrný je.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika