Test na metanol



host - 239.228 (?)
2.10.2019 18:28

Pravidelne sa v diskusii objavujú názory o absolútnej bezpečnosti ovocných kvasov. (z pohľadu prítomnosti methylalcoholu). Nechcem o nich špekúlovať, ale skôr ma zaujímajú názoyr na "bezpečnosť" pálenky vyrobenej skvasením cukru - cukrovice.

V Poľsku som v legálnom špecializovanom obchode kúpil nejaké anglické Turbo kvasinky aj so živnou soľou od firmy John Maxx. Predávač mi dal aj recept pozostávajúci iba z pomeru a hmotnosť klasického bieleho cukru a vody a do toho vmiešať tie kvasinky.

Postupoval som presne, zmes vybublikovala zhruba za týždeň a ja som pálil. Po prvom pálení zmes bola čistá, číra, až natoľko, že sa slabulínko javila až akoby do modra. 

Po druhom pálení roztok/pálenka bola čistá, výdatnosť podľa môjho názoru vynikajúca. Po oddelení ukapu a dokapu, to odhadujem na pomer: z 1 kg cukru cca 0,8 - 0,9 (snáď až 1,0) litrov 52%-tnej plálenky. (ešte som totiž zatiaľ neriedil).

V kotle zostal pekný číry výpalok, avšak s kalom sytej svetloružovej (až pink) farby. Aj steny kotla boli tou "farbou" slabo umazané. To vo mne vzbudilo isté pochybnosti a pálenku som zatiaľ nechutnal :-)

Moja otázka je teda, že ako vidíte bezpečnosť pálenky - cukrovice vyrobej z bežného cukru z obchodu?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 153.239 (?), 4.2.2019 0:04

Bolenie hlavy skor sposobuje etannol samotny, ako hlavna zlozka. Etyl acetat je dost neskodny ester v danych koncentraciach. Co je vacsie svinstvo su rozne prchave aminy, resp. aldehydy ktorych sa treba zbavit a nie je nic prijmne ak su v palenke.

         
host - 143.117 (?), 25.2.2019 18:54

Ještě něco pro teoretiky.


            
host - 239.228 (?), 2.10.2019 18:28

Pravidelne sa v diskusii objavujú názory o absolútnej bezpečnosti ovocných kvasov. (z pohľadu prítomnosti methylalcoholu). Nechcem o nich špekúlovať, ale skôr ma zaujímajú názoyr na "bezpečnosť" pálenky vyrobenej skvasením cukru - cukrovice.

V Poľsku som v legálnom špecializovanom obchode kúpil nejaké anglické Turbo kvasinky aj so živnou soľou od firmy John Maxx. Predávač mi dal aj recept pozostávajúci iba z pomeru a hmotnosť klasického bieleho cukru a vody a do toho vmiešať tie kvasinky.

Postupoval som presne, zmes vybublikovala zhruba za týždeň a ja som pálil. Po prvom pálení zmes bola čistá, číra, až natoľko, že sa slabulínko javila až akoby do modra. 

Po druhom pálení roztok/pálenka bola čistá, výdatnosť podľa môjho názoru vynikajúca. Po oddelení ukapu a dokapu, to odhadujem na pomer: z 1 kg cukru cca 0,8 - 0,9 (snáď až 1,0) litrov 52%-tnej plálenky. (ešte som totiž zatiaľ neriedil).

V kotle zostal pekný číry výpalok, avšak s kalom sytej svetloružovej (až pink) farby. Aj steny kotla boli tou "farbou" slabo umazané. To vo mne vzbudilo isté pochybnosti a pálenku som zatiaľ nechutnal :-)

Moja otázka je teda, že ako vidíte bezpečnosť pálenky - cukrovice vyrobej z bežného cukru z obchodu?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika