Slivovice vs. calvados



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?)
4.3.2017 18:07

Já jsem letos vyrobil "domácí calvados" pomocí třísek koňakového dubu. Chuť se mi líbí, originál francouze k porovnání nemám. Bohužel po naředění na 40% se mi destilát zakalil. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

         
Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 235.80 (?), 21.5.2016 8:51

Doslova umělecké fotky!

Lehce surrealistický dojem wink (jako "rozteklé hodiny" od Salvadora Dalího).

Josef.

            
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 113.117 (?), 21.5.2016 9:24

...a čo ešte po vypití zopár "panákov", až to by bol surrealizmus.  A ráno potom tvrdá realita...smiley     IH

               
host - 246.135 (?), 21.5.2016 13:24

slusal uz niekto barikovat so zelenym cajom?

         
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.162 (?), 10.7.2016 12:59
Ako som už písal, jablkovicu vylepšujeme pobytom v drevenom súdku. Na 1. fotke je 10-litrový vypaľovaný dubový súdok, s tým už máme veľmi dobré skúsenosti. Na 2.fotke je 20-litrový súdok z morušového dreva. Ten je teraz prvý krát naplnený jablkovicou. O pár mesiacov Vám poreferujem výsledok. IH


   
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.181 (?), 4.3.2017 17:47
CALVADOS versus JABLKOVICA. Včera sme s kamarátom "riešili" fľašu originál francúzskeho kalvadosu z Normandie. Etiketa je na foto 1, kalvados samotný na foto 2. Chceli sme ho porovnať najmä s našou jablkovicou, ktorú nechávame dozrieť v dubovom súdku najmenej pol roka. Kamarát síce tvrdí že "sme lepší než frantíci", ale ja rešpektujúc realitu pokorne sklápam uši a priznávam že na toho originál "kalviho" predsa len nemáme. Farebne takmer áno (na foto 3 je naša jablkovica, v strede "natural", po stranách stočená po 6 mesiacoh zo súdka), ale chuťovo zatiaľ nie. Ten kalvados je mimoriadne jemný a tú arómu jablka tam cítiť úplne jednoznačne. IH



      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 4.3.2017 18:07

Já jsem letos vyrobil "domácí calvados" pomocí třísek koňakového dubu. Chuť se mi líbí, originál francouze k porovnání nemám. Bohužel po naředění na 40% se mi destilát zakalil. 

         
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.181 (?), 4.3.2017 18:17
Ešte doplním - tú jablkovicu robíme 52%-nú. Francúzsky kalvados bol 40%-ný. Máme teraz 52%-nú jablkovicu v 20 litrovom súdku z morušového dreva (ten nie je zdnuká vypaľovaný ako dubové súdky), na tú som fakt zvedavý. IH
            
host - 187.216 (?), 4.3.2017 18:38

Copak o to, zakalený se vyčistí, sedimentací nebo filtrací. Spíš mne zajímá pravý důvod toho naředění, osobně mi na 40 přijde na domácé pálenku už zbytečně moc.

Pokud ředím, používám jemě perlivou vodu. Se zakalením nebývá problem.

               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 7.3.2017 22:46

Spíš mne zajímá pravý důvod toho naředění, osobně mi na 40 přijde na domácé pálenku už zbytečně moc.

Pokoušel jsem se co nejvíc napodobit pravý francouzský Calvados, včetně koncentrace lihu

            
siemens - (43) - 46.90 (?), 7.3.2017 22:07

Ivan Hlavaty, ked spravne chapem tak davate do sudka 52%. Na aku liehovitost Vam klesne pobytom v sudku a aky mate ubytok objemu?mam na mysli tu tzv. Anjelsku dan. Dakujem

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika