Rozmačkání švestek
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 102.201 (?) 29.12.2012 17:21
Ono záleží, jakým způsobem švestky sbíráte.
1. Já sbírám až ty, které samy spadnou. Při sběru vyřazuji nahnilé a sem tam i nezralé plody, stopky většinou padané plody nemají. Pak je samozřejmě další kontrola v podstatě zbytečná a taky ji nedělám. Na "dojití" nezralých spadených švestek příliš nevěřím
2. Druhou možností je setřásání švestek do položené plachty a jejich sesypání do sběrných nádob. Při tomto způsobu považuji, tak jako p. Šlosar, přebrání švestek, odstranění stopek, větviček a nezralých plodů za nezbytné.
Vůbec nezpochybňuji, že Vaše kořalka je špička. Ovšem internet umí přenést pouze slova, obrázky a zvuk. Chuť a vůni zatím ne. Zažil jsem pár známých, kteří o svém destilátu psali a říkali:..." mnoho odborníků hlásalo, že něco takového...".atd. Když jsem pak náhodou ten zázrak ochutnal, ne vždy to bylo k pití.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 152.218 (?), 23.10.2011 13:35
Souhlasím, vrtačka, míchadlo na maltové směsi. Doporučuji vyzkoušet zpětný chod vrtačky. Tomas
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.205 (?), 29.12.2012 14:18
A to byly všechny měkké a nebyla tam žádná stopka, list neřkuli větvička? Švestky 2-3 dny přebírám, měkké na omak hážu do lorny, projdu se po nich v holínkách a jdou do sudu. Stačí, když jsou porušené. Ale dokonalá zralost musí být zkontrolována. slosar-petr@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 102.201 (?), 29.12.2012 17:21
Ono záleží, jakým způsobem švestky sbíráte.
1. Já sbírám až ty, které samy spadnou. Při sběru vyřazuji nahnilé a sem tam i nezralé plody, stopky většinou padané plody nemají. Pak je samozřejmě další kontrola v podstatě zbytečná a taky ji nedělám. Na "dojití" nezralých spadených švestek příliš nevěřím
2. Druhou možností je setřásání švestek do položené plachty a jejich sesypání do sběrných nádob. Při tomto způsobu považuji, tak jako p. Šlosar, přebrání švestek, odstranění stopek, větviček a nezralých plodů za nezbytné.
Vůbec nezpochybňuji, že Vaše kořalka je špička. Ovšem internet umí přenést pouze slova, obrázky a zvuk. Chuť a vůni zatím ne. Zažil jsem pár známých, kteří o svém destilátu psali a říkali:..." mnoho odborníků hlásalo, že něco takového...".atd. Když jsem pak náhodou ten zázrak ochutnal, ne vždy to bylo k pití.
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.32 (?), 19.8.2013 19:16
Letos již rozmačkání či jinak podrcení ovoce do máče neřeším. Ne, že by nebylo co drtit či mačkat, ale když jsem viděl tchýni minulou sezonu odpeckovávat meruňky, nedalo mi to a sestrojil jsem si odpeckovávač (jeho obrázek je ve vláknu Odpeckovač) pro všechny druhy peckovitého ovoce. Ty tři metráky zvládne za slabých 20minut. Samozřejmě, kdo chce, může si pecky nechat na zimní topení nebo je vrátit do máče jen tak nebo je dá třeba do pytlíku aby je mohl před vlastním pálením pohodlně vyndat aniž by se trápil s nejakým sítem. A co se týče kaše, která z ovoce vznikne... tak kvasí jedna radost. Tak zdar paliči! S.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.32 (?), 19.8.2013 21:35
Taky nepředpokládám, že by jste to nasbíral za den... co třeba za týden nebo 14 dní? Mimochodem, meruněk se mi podařilo nasbírat za den 4 metráky..jistěže, meruňka a švestka se nedá srovnat :))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|