Celkem se divím že si někdo koupí nebo postaví destilační přístroj na přerušovanou dvojnásobnou destilaci, však jich je také hodně v inzerátech k opětovnému prodeji)))
Destilát má při přerušované destilaci většinou horší hrubou vůni a chut a pokud to palič vychytá, tak s tím je stejně práce.Vypálit poprvé x kotlů kvasu aby získal potřebné množství lutru na 2. pálení.
Myslím že lidem co přemýšlí, lépe vyhovuje dobře navržená a sestavená rektifikační náplnová kolona a navíc je i výrazně levnější než masa materiálu mědi a nerezu u starých přerušovaných systémů a ještě k tomu na pevná paliva a už jen ty obrovské chladiče... a ten smrad.Pěkně zandám kvas a jedu na hotový destilát velmi jemné chuti, bez nějakého přerušování a zandávání lutru.
Ted jsem koukal na různé inzeráty na destilační kotle a všechny byly na přerušovanou destilaci a k tomu ještě výtečníci měli tak "odborně" provedenu trubku (vývod z kotle-parního domu)že místo aby šla pod určitým úhlem od kotle nahoru, tak naopak jí měli ostře dolů k chladiči.Holt se výrobci pak chlubí kolik litrů jim teče za hodinu, ale ta "kvalita" lutru a pak destilátu... od takových odborníků máte v destilátu vše i to co tam nepatří... jeden tam má dokonce 250L nerez kotel místo "naplocho" provedený na výšku))) zkrátka vzal tlakovou nádobu a udělal z ní destilační kotel dvakrát tak vysoký co široký)))