Nová pálenice - jaký kotel?



host - 246.166 (?) 
29.3.2013 18:57, zobrazeno: 69344x

Dobrý den,

začínám budovat novou pálenici, ale nedokáži se rozhodnout jaký kotel zvolit. Jednokotlovy nebo dvoukotlový?

Kovoděl, pacov nebo destila?

Kdyby vy jste zakládali novou palenici jakým směrem by jste šli?

V obci není plyn, vytápění dřevem.

děkuji za každý komentař.

  
   
host - 204.189 (?), 19.5.2013 19:13

Rozhodně Kovoděl Janča, je to pálenice na úrovni a hlavně poloviční ceny.

Radek

      
host - 200.181 (?), 21.7.2013 13:16

Plně souhlas s panem... Kovoděl Janča-profi firma se znalostmi a precizním dílenským zpracováním.Nezapomnět na dvojité dno kotle.Je to náročnější na energii-v obalu 100l kotle je kolem padesáti litrů vody-ale už vám odpadne starost s mícháním kvasu, aby se nepřipaloval.A měď všude, to je jasné... Nerez nebrat.Měď pohlcuje aktivně během procesu nežádoucí látky, nerez je inertní... Nerez tak na vaření knedlí v závodce.

         
host - 201.244 (?), 31.7.2013 19:35

Kolego zřejmě nevíte co říkáte. Nerez jako materiál je velmy vhodný na pálenici ovšem ta měď tam musí být taky jako katalizátor. Nerez je na ůdržbu daleko jednodušší než měď a tak nehrozí namodralý zákal po měďence

   
host - 200.181 (?), 21.7.2013 14:05

Ke způsobu topení... Topení dřevem-ekomické, jistě levnější jak plynem.Problém-dost špatná regulace výkonu kotle, snadno se to přetopí.U plynu-snadná regulace-možnost nastavit plamen kolik třeba a jít nakupovat.Při topení dřevem jste tam jak pes u boudy... Kde není zemní plyn, dodává firma Janča hořák na propan-butan.Je možná i úprava trysky z butanu na zemák-převrtání na větší průměr trysky-není problém.Při druhu kotle raději volit staré konzervativní konstrukce, rektifikační kolony-sbohem aroma v ovoci!!!

      
host - 147.38 (?), 31.7.2013 22:26

Nevím kde pán získal tu jistotu že rektifikační kolona nezachovává aroma po ovoci.Kolikati degustací se zůčastnil kde je deklarováno na jakém zařízení destilát byl vyroben- klasika či jednokotlovka.O žádné takové degustaci nevím -poraďte-velmi rád se zůčastním se vzorky.

A pokud se bude hodnotit podle toho na jakém zařízení destilát byl vyroben tak takový košt nemůže být přece objektivní.Vyhraje ten kolik bude příznivců té které technologie a né ten nejlepší.Nebo se snad pletu?

Je pravda že jednokotlovka je náročnější na obsluhu při destilaci/musí se to umět/ na rozdíl od dvojkotlového systému kde to zvládne skoro každý

Tento názor je podepřen výsledky a umístěním v prestižních koštech-Flora, Mostkovice,Vizovice, Rudíkov atd -jednokotlových destilátů.

         
host - 248.32 (?), 20.8.2013 21:42

Taky jsem řešil jaký kotel a zcela jednoznačně vyhrál kotel od firmy Kovoděl-Janča,   nehledě taky na to, že mě dali jímky všude, kde jsem chtěl. Zvolil jsem el. vytápění, jen pro iformaci, vsázka 75litrů máče spotřebuje kolem 12kW. Abych nebyl u kotle viz příspěvek nahoře jako "pes u boudy" je el.topení zcela bezkonkurenčně nejlepší co se týká regulace. Ale tu pochopitelně mám svou a funguje s odchylkou max.plusminus desetina stupně. S.

            
host - 236.138 (?), 21.8.2013 16:03

A k čemu ty jímky jsou, PŠ

               
host - 248.32 (?), 21.8.2013 16:31

Jímky jsou pro teploměr. Omlouvám se za nedostatečný popis. S

            
sneck - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (142) - 195.173 (?), 22.8.2013 7:22

Muzete nejak priblizit kolik je to cca v korunach to paleni?..a jak dloudo trva paleni?..mate i michadlo, je soucastni kotle?..

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika