Je pravda, že sušení trvá dlouho. Mám obyčejnou sušičku za 1200,- , byly v ní 4 patra, 4 další jsem dokoupil okamžitě při nákupu sušičky, tak to trvá o to déle. Odpoledne trnky vypeckuju, skládám slupkou dolů, takže té šťávy moc vytéct nemože. Jede celou noc, ráno přeskládám patra do opačného pořadí a jede se dál. Po usušení skladuju v plátěných pytlíkách venku u tráma na komoře, tzn na mrazu, po donešení do kuchyně se trnky orosí jak studené pivo a tím se mírně zvýší jejich vlhkost a jsou vláčnější. Chuťově jsou v každém případě lepší, než např.vajhamky, Ty jsou skvělé v čerstvém stavu, ale po usušení mají až karamelovou příchuť. V této věci je ovšem nemožné si cokoli navzájem radit. Sto lidí, sto chutí.