Kolik medu do pálenky?



host - 248.118 (?) 
13.1.2011 19:35, zobrazeno: 96594x

Ahoj zkušení míchači nápojů :-)) Hledal jsem v diskusích, ale témat a přízpěvků je moc, že se ztrácím. Poraďte mi prosím.

Mám med, mám pálenku. Dejte prosím návod jak smíchat, aby jsem pro manželku dostal lahodný a chutný nápoj.  Zajímá mě i % použité pálenky - vodky.  Cílem je lahodné babské pití.. :-))

 

Děkuji a omlouvám se za možné opakování tématu.

  
   
host - 248.118 (?), 13.1.2011 19:41

omlouvám se... příspěvků je moc..:-))

   
host - 65.231 (?), 13.1.2011 19:42

Škoda medu, škoda dobré pálenky. Radím pustit chlup a pořídit pro paní Bechera nebo co má ráda. Pokud snad nejsou u Vás na med aní děti, lze použit zas do dalšího kvasu na pálenku.   j.c.

      
host - 248.118 (?), 13.1.2011 19:53

Děkuji, toho jsem si vědomý.  Ale radost jí i jejím kamarádkám by jsem udělal fajnovým výrobkem. Proto ten dotaz. Prosím o návod a poměry. Když půjdu cestou pokus omyl, tak to bude drahé a je možné, že neustálým chutnáním a hledáním rozumného poměru se dopracuji k bolavé hlavě.. :-))

         
solutan - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (166) - 224.9 (?), 13.1.2011 22:02
Našel jsem toto, ale nemám to vyzkoušené. LITEVSKÁ MEDOVINA Pravděpodobně jediný prakticky využitelný recept. Na 1 l lihu odměříme 1 l medu, 2 kousky skořice, 0,5 g vanilky, 0,5 g muškátového oříšku, 12 ks hřebíčku, 1-2 ks zázvoru, pomerančová kůra. Koření se vaří v 0,5 1 vody až se zahustí na 1 sklenku vývaru. Med se smíchá na ohni do slabé růžové barvy, odstaví se a přidá se alkohol, odvar z koření a promíchá se. Po ochlazení se zfiltruje přes plátno a stáčí se do lahví.
            
host - 248.118 (?), 13.1.2011 22:41

Děkuji.  Tak nějak jsem si info představoval. V podstatě síla je dána silou pálenky, do které budu přidávat med.  Tipuji cca 30-35 %, vzhledem k tomu, že to bude pro dámy..

Seženeme ještě jiný postup? Díky.

               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 14.1.2011 8:25

Čerstvý med je zdravý, když se smíchá s pálenkou, je výsledný produkt vždy zakalený. Přefiltrování nepomůže. Lze tomu předejít delším vařením medu, kdy se kalící složky, většinou bílkoviny, vysráží. Což je na druhé straně škoda.

                  
host - 248.118 (?), 14.1.2011 16:11

Dobrý tip...

a holkám vysvětlím klady "zakalení"... :-)) a ušetřím si práci... :-))

Vymyslíme ještě něco nového?

děkuji za info.., pak podám hlášení, jak to dopadlo..

                     
host - 248.118 (?), 15.1.2011 20:23

Tak a mám hotovo a rozdáno.. :-))

udělal jsem to podle Litevského návodu.. :-)) s malinkatými upravami.  Holkám jsem vysvětlil klady jemného zakalení a dostal jsem pochvalu, že jsem zachoval to dobré..  Až budu dělat příští várku, tak dám o trochu méně medu..

díky všem za spolupráci a dobré rady:-)):-))

                     
host - 65.231 (?), 15.1.2011 20:32

Pokud se dostanete k dobré jablkovici nebo kalvadosu a budete chtít svým ženám udělat opět radost, třeba Vám přijde vhod na dobrý pití kterýmu na vámočních trzích říkali turbomošt. Do horkýho jablečnýho moštu panák kalvadosu (jablkovice) plus nějakej hřebíček a skořice. Voní to, hřeje to, chutná to.  j.c.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika