Zdar. Ja sa mozem pochvalit z Kiwi palenkou. Pred rokom som zohnal 120 kg kiwi. Nechal poriadne dozriet, rozdrtit, pridal 1 kg cukru a kvasinky. Po dvoch dnoch zivnu sol. Skontroloval som ph a prisypal som kys citronovu na ph 3,5. Po par dnoch skontroloval kvasenie a sud uzavrel. 6 tyzdnov a palit. A vysledok? Kazdy sa za tymto bije, kazdy chce okostovat. A pitie je to naozaj super. Takze nebojte sa experimentov pokial viete zalozit kvas a postarat sa o idealne podmienky, nic by som neriesil a hor sa do toho! Kiwi zdar! Marek.
Mám pocit, že Arguta je chuťově zajímavější než kupované kiwi. Má více exotickou chuť. Musí být správně zralá. Plody musí měknout. Na mně působí a stejně i na vnučku, že pociťuji po konzumaci více plodů pálení na jazyku. Je také trochu projímavá. Ale může to být snad i alergický projev. Vnučku pálí i rajčátka.
Odšťavnila jsem kiwi (asi 1kg slizu), přidala šťávu z jablek asi 2 dcl, a 1 dcl šťávy z aronie, ta se špatně odšťavňuje, přidala 1kg cukru, 1 želírku a uvařila džem. Sice je řídký, ale výborná chuť hlavně na polití zmrzliny a pohárů.