Dělám medovici z medové krystalické pěny která se sbírá při čištění medu z povrchu. Do kotle dám 100L vody, ohřejí a rozpustím 35 kg medové pěny, ohřívám na cca 85 C, seberu velkým sítem pyl, vosk a jiné necistoty. Po vychladnutí znovu seberu z povrchu nečistoty a hadičkou stáhnu do sudu. Zaměřím cukernatost a doladím vodou na 20 % NM, přidám živnou sůl a nastartované kvasinky Schimansky, za 1,5 hod dobře kvasí. Kvašení probíhá 70 až 85 dní, končí na 7,5 % Brix. Když nemám živnou sůl tak používám rozmixované průmyslové hnojivo NPK, naposled jsem neměl kvasinky, tak jsem dal na 125 L kvasu 1,2 kg pekařského droždí a 0,48kg NPK, pri teplotě 26 C bylo bouřlivé kvašení ukončeno za 4 dny, což byla chyba, že to probíhalo tak rychle, asi velkým množstvím droždí a vysokou teplotou. Destilát z medu nevyniká medovou vůní ani chutí, ale neurazí, dá se dobře píti.