destilační přístroj



host - 156.242 (?)
28.10.2007 18:35
Na hrušky bacha, jak bude cukr na 4, tak moc nečekat a raděj vlítnout do palírny.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 156.242 (?), 28.10.2007 18:35
Na hrušky bacha, jak bude cukr na 4, tak moc nečekat a raděj vlítnout do palírny.
                     
host - 137.90 (?), 28.10.2007 22:31
Zajímalo by mne jestli je lepší: kotel jednopláštový s mícháním, nebo dvoulpláštový, vzhledem ke kvalitě slivovice?
                     
host - 250.231 (?), 29.10.2007 7:12
Jestli jedno nebo dvouplášť nemá na kvalitu slivovice vliv. Jednoplášť s míchadlem se ale hůře čistí od výpalku než dvouplášť bez míchadla. Jestli kotel nerezový nebo měděný, tak na slivovici určitě volit raději měď. To obrácené U z mědi u nerezáku se položí na dno kotle a vršek U musí být nad hladinou aby se na plechu srážely páry při destilaci. Jenom měděná trubka ke chladiči nepomůže. Velikost plechu, no co nějvětší jaká se do kruhového průřezu kotle vejde, tak aby co nejvíce par bylo v kontaktu s mědí.
                     
host - 45.90 (?), 29.10.2007 15:54
Ahoj. Mám problém se švestkovým kvasem. Mám dvě 50-ti litrové bečky mirabelek z niž v jedné je cítit ACETON a v druhé je to O.K. sbíráno i zakvašeno kulturními kvasinkami ve stejnou dobu. Sudy čisté. Čím by to mohlo být? Popřípadě dá se to nějak spravit? Děkuji za odpovědi.
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 85.27 (?), 29.10.2007 16:08
Řekl bych, že mírná vůně acetonu (spíš etylacetátu) vycházející z nejvrchnější vrstvy kvasu nemusí znamenat jeno znehodnocení. Přesto si myslím, že mirabelky či myrobalány nejsou švestky a že by v tuto dobu měly být již vypálené.
   Zkusil bych odebrat horní vrstvičku, ochutnat, případně změřit tekutý podíl vínoměrem a pálení neodkládat.
  Někdo doporučuje přídavek vápna, nemám s tím zkušenosti. 
                     
host - 113.29 (?), 2.11.2007 13:51
Díky za objasnění vkládání U plechu. Laický dotaz. Je nutný tvar U, z hlediska velikosti kontaktní plochy a i výroby je přece plný materiál např. obdélníkového průřezu vhodnější. Aldo
                     
host - 250.231 (?), 5.11.2007 14:10
Polotovar pro výrobu U je obdélníkový měděný plech. Ten se ohne do U které se obráceně postaví na dno kotle. Snad už je to jasné.
                     
host - 113.29 (?), 12.11.2007 9:50
je to jasné a došlo mi to konečně při prohlídce přístroje. Dotaz ohledně  chlazení. Můžete doporučit parametry čerpadla a množství vody na uzavřený okruh pro cca 100 l kotel. Díky Aldo
                     
host - 242.146 (?), 29.10.2007 18:37
Dvouplášť je určitě lepší, ale určitým problémem je médium mezi plášti, voda tam nestačí, olej má sice vysoký bod varu, ale dost špatně předává teplo. Ve Vizovicích mají v pěstitelské pálenici mezi plášti páru, ale určitě budete mít problém s tlakem, aby to aspoň trochu fungovalo, musí mít pára aspoň 110-120°C a to už je celkem dost vysoký tlak na nějaký amatérský výrobek... Radek 
                     
host - 113.29 (?), 31.10.2007 8:54

Dotaz na Radka, když voda je nedostačující tak co tam dát, když uzavřu plnící otvor dostávám přetlak a tím zvyšují teplotu bodu varu. Olej je prý nutný transformátorový, má s tím někdo zkušenosti o které se podělí... Díky Aldo

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika