destilační přístroj
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.20 (?), 19.11.2007 23:33
Vím že fintu na rakytník neprozradíte, ale doufám, že si ji jednou nevezmete do hrobu. Alespoň vaši známí by měli znát recept. Ale kdyžje to pro zdraví, já to řeknu komukoliv a ještě se snažím mu to podsunout. VašekB
|
|
|
|
|
|
|
host - 95.205 (?), 20.11.2007 10:04
Zdravím, nedalo mi to když mi kolega vyhýbavě odpověděl na moji otázku, co je to Rakytník, že jej tady na jihozápadní Moravě neznáme a nebo jsme se ho ani nevšimli. Tak jsem hledal v herbářích a nakonec našel. Je to keř o různé velikosti od 2 do 10 metrů výšky, plody jsou malé bobulky barvy červené či růžové a jejich vlastnosti jsou snad nedostižné. I listy mají tu vlastnost jako plody. Je tam nepřeberné množství vitamínů a dalších zdravotních látek. Kdo by chtěl něco více o tomto zázračném keři vědět, doporučuji HERBÁŘ LÉČIVÝCH ROSTLIN který zpracovali: Jiří Janča a Josef Zentrich, vydalo nakladatelství EMINENT v Ostravě roku 1996. ISBN 80-85876-20-5
Takže vřele doporučuji k prostudování a myslím si, že to tajemství tohoto přítele bude záhy odtajněno a nebo se přizná, jak to dělá, dobrý den...
|
|
|
|
|
|
|
host - 165.60 (?), 1.11.2024 15:34
Musí tam být i Voda? Když dám do 100l kotle jen 2l octa tak se kotel zdeformuje ne?
|
|
|
|
|
|
|
host - 41.176 (?), 20.11.2007 19:57
xxx.xxx.67.102 (?), 20.11.2007 17:37 no dobre, ale je to jen na 3L to znamena,ze asi 4dcl alkoholu a nebo to mela byt narazka na ten text pod tim? Pokavad vim, tak se priblizujem evrope. Nebo snad ne? V Rakousku se daji pristroje sehnat normalne a i z vlastnich vypestku tam neni problem... myslim, ze nejhorsi je asi kdyby dochazelo k uniku dane z prodeje to bych pak chapal... jen tak pro zajimavost Jiří Janča používa take 80% lih k maceratum z bylinek... tohle muze napsat jen nejakej chudak, co ma ofiko palirnu a uz nevi, jak by odrel lidi a nebo zavistivec, co dokaze akorat davat razitka a je rad kdyz si po sobe utre zadek, protoze na vic nema s tim svym papirem na rozum...
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.13 (?), 25.11.2007 12:36
Chtel jsem se zeptat jake těsněni používate jestli nějake silikonove v tube a nebo muže bejt teflon, dik.
|
|
|
|
|
|
|
host - 0.243 (?), 25.11.2007 14:22
tak se pouziva na kohouty s pitnou vodou silikon ale ne jako tesneni, ale jako mazani. da se pouzivat i na sklenene zabrusy, aby se nesekly a mohli se po destilaci rozebrat - jako mezi vrstva... vyroba - kolin a jmenuje se to lukosan M - 14 je to v ruznych hustotach a hustota je tvorena koncovym cislem... jinak moje doporuceni je takove ze je lepsi maznout ten zabrus normalnim sadlem bez sole... prece jenom i kdyz se rozpusti a dojde k tomu, ze bude v koralce a to se rozpousti i ten silikon,lepsi je pit trosku sadla, ktere je prirozenejsi nez silikon i presto ze se snim vycpavaji zensky
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.13 (?), 26.11.2007 12:17
Díky za radu o těsnění a ještě jsen se chtěl zeptat na těsněni kotle dal jsem normalni těsneni co se použiva na tlakovem hrnci a trochu to šlo citit v alkoholu potom jsem použival jako tesněni mouku z vodou a nebylo to ono pořád jsem to musel přetesnovat. To těsneni dávam do žlabku tak nevim co mam použit za těsněni. Dik za pomoc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.231 (?), 26.11.2007 13:51
Na kotli mám ploché potravínářské (červené) těsnění. Vyrábí se v Optimitu Odry. Těsnění je vidět tady.
|
|
|
|
|
|
|
host - 95.205 (?), 30.11.2007 11:21
Příteli 248.13 - Těsnění jak píšete do žlábku vyzkoušejte toto:
90% dobře prosátého dřevěného popela a 10% hladké mouky, smíchat a pomocí menšího množství vody udělat hustou kašišku a touto omazat víko. Myslím, že budete spokojen s výsledkem, je to stará metoda...
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.13 (?), 30.11.2007 17:15
Děkuji za rady o těsněni. Zkoušel jsem to jenom stou moukou ale pořád jsem to musel přetěsnovat tak to skusim ještě s přidáním toho popele.
|
|
|
|
|
|
|
|