destilační přístroj



host - 2.142 (?)
10.11.2008 21:37

Děkuji, zdá se to být jako velice důvěryhodný a určitě léty ověřený návod

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 158.238 (?), 8.11.2008 18:34

Z řepy jsem to zkoušel a pak úspěšně nalil do ostřikovačů, možná po několikáté destilaci spíše rektifikaci by se to možná dalo použít na výrobu likérů. Nebo jsem někde udělal chybu.

                     
host - 2.142 (?), 9.11.2008 20:37

Mám naprosto stejnou zkušenost, proto jsem se ptal, aroma je celkem dobré ale typuji to také do těch ostřikovačů. Asi se stala někde chyba nebude to tím, že řepa obsahuje jiné cukry než ovoce?

                     
host - 67.167 (?), 9.11.2008 20:39

Ak robíte destilát z repy spôsobom pokrouhat a zakvasit, tak sa nečudujem, ža vám vznikne produkt vhodný do ostrekovačov. Repa sa pred kvasením musí riadne očistiť od všetkých nečistôt a od zeleného povrchu na časti, ktorá vyrastala nad zemou, potom sa musí riadne umyť /dá sa to aj v miešačke/ po umytí sa musí repa uvariť do mäka / tak, že do nej vtlačíte prst/. Potom sa až nastrúha/nakruohá/, pomieša sa s vodou v ktorej sa varila a zakvasí sa pri teplote 27 - 30 stupňov C.Na 50 kg repy sa použije cca 150g pekárenských kvasníc. Za cca 2 hod vznikne búrlivé kvasenie ktoré zväčší objem zákvasu asi 1,5 krát preto treba kvasiť vo väčšej nádobe. Kvasenie trvá približne tri dni. Vykvasenie sa prejaví vystúpením "vody" ktorá má 0% cukornatosti. Ak sa dostaví tento stav treba s tým do "stroja"  inak sa môže stať, že je výsledkom kyslá voda. Pre kvasenie je potrebná teplota okolo 20 - 25 stpňov C. "REPÁK" ako mi tento produkt nazývame je u nás obľúbená pálenka a starí ľudia i my sme ho pili hlavne pri zabíjačkách, pretože sa traduje že po repáku by aj klince človek strávil. Veľa úspechov.

                     
host - 113.29 (?), 10.11.2008 11:46

fakt zajímavý, jenom pro úplnost, je řeč o červené řepě, nebo o cukrovce..díky

                     
host - 58.78 (?), 10.11.2008 12:40

Ja som mal na mysli cukrovú repu

                     
host - 2.142 (?), 10.11.2008 21:37

Děkuji, zdá se to být jako velice důvěryhodný a určitě léty ověřený návod

                     
host - 131.51 (?), 12.11.2008 12:49

Ze školy si pamatuji, že cukrová řepa, obsahuje vedle cukru i další rozpustné látky, tuším se jmenují saponiny. To je ale vcelku jedno, hlavní je to, že kvůli těm látkám se cukr z řepy musí tolikrát přečišťovat. Proto se asi taky musí kvas ze řepy zkvasit velice rychle hned vypálit, jinak se tyto příměsi asi taky přemění na ony nežádoucí látky, co z lihu k pití dělají náplň do ostřikovačů.

                     
host - 60.117 (?), 30.11.2008 22:28

Zdravým paliče

Letos jsem s kamarádem zakoupil přístroj MEDIENKA. Máme naložena jabka u kterých je cukr 2. Chystáme se poprvé pálit. Mám pár dotazů na skušené matadory

1 - je nutné při prvním pálení řešit odkap a dokap, nebo se to jede bez odkapu do doby než má lutr nějakých 15%

2 - Jaký je správný postup při přepalování lutru

3 - v diskuzi někdo uvádí, že lutr neředit pod 30%, jiní paliči mi tady (doma ne na fóru) radili, že voda neuškodí a zachytí pachy a pachutě, které se tam dostali

4- kamarád co taky doma pálí (vojenský kotel z POKY 60l) dává zbytek po druhém pálení do další várky kvasu který bude přepalovat na lutr. Má to význam?

Paličům zdar

                     
host - 113.29 (?), 1.12.2008 10:26

kotel Medienka má prý na vzestupu oddělovač úkapu, takže není nutné si lámat hlavu s jednotlivými frakcemi (tedy předek a jaádro..) má s tím někdo zkušenost..

                     
host - 48.203 (?), 3.12.2008 12:32

Oddělovač úkapu má to je pravda, ale v návodu jsem se nedočet, jestli to pochytá všechno, nebo jenom částečně.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika