destilační přístroj
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 158.238 (?), 17.11.2007 21:37
Udělej dvoj plášt a máš klid, nepotřebuješ míchadlo, jednou jsem destiloval v jednoplášti bez míchadla - připálil jsem to a i po druhé destilaci je to hodně cítit, pít se to fakt nedá prostě maximálně do ostřikovačů.
|
|
|
|
|
|
|
host - 42.118 (?), 18.11.2007 12:36
Davam jen tekute, knedliky atuhe casti - na co? Ty netecou ty se precedi a vymackaji bud pres silonky a nebo prodavaji ted takove kose do kanclu je to docela schopne vypadaji jako huste pletivo pres ne s eto da i lisovat... pak neni problem palit v jednoplasti a bez michani. Zadny problem... ale kdyz mate spousty casu a chcete si hrat?
|
|
|
|
|
|
|
Lojza - (7) - 42.118 (?), 18.11.2007 12:58
Proste neni problem, muzu i jit na nakup, muzi pri tom delat co chci.
|
|
|
|
|
|
|
Lojza - (7) - 42.118 (?), 18.11.2007 13:14
No, me samotnemu tohle staci 20 L obsah to znamena ze jedu neco pres 15L... udalam tak 10 vypalu pro vlastni potrebu... vse je na elektriku a jistene, ze kdyz se vypne cirkulace, tak se vypne i topeni. Zkratka nemusim u toho vubec byt... nic se nepripaluje a o medenku take nemusim mit zadny strach... Ted jsem delal druhak z vina a mam dobrou vinovici... višně uz take protekly, proteze letos nebyly u nas zadne svestky a rakitnikovy liker se take podaril, ma lepsi barvu, nez ten co mam z lonska, jen ho ted necham jeste ustalita, aby mel kulatejsi chut. Jinak palim skoro vse jen jednou, protoze deflegmator ma slusny vykon. A nevim, proc bych mel prepalovat 60 - 70%. To mohou jen ty co maji nekde spiraly v kybli. Jak rikam ja si radeji hraji, aby to bylo ciste a kvalitni, nez abych mel starost cim to michat ajestli mam mit dva plaste a nebo varit ocet na medene trubky, nedo dalsi spousta receptu a ukonu, ktere odvadeji od podstaty - pro me zbytecnost...
|
|
|
|
|
|
|
Lojza - (7) - 42.118 (?), 18.11.2007 13:20
Jinak nekdo mi psal na stranky ZARERAVAC myslim, ze to byl Vašek B. Tak jestli chces, tak mam vzorky. Mohu jen do Prahy telefon jsem poslal zpet na @ ,ale nikdo se neozval.
|
|
|
|
|
|
|
SOSNA - (17) - 125.90 (?), 23.3.2011 19:35
mam nerez sud 50 l mohu ho dat do pařáku brambor jak ho nahoře utěsnit, když to obliji vodou je tam asi 2 cm mezera možná vykružovačka, ale je to pozink anebo koupit nerezový pařák jednoplášť míchadlo a měď na dekl atd dík
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.115 (?), 18.11.2007 21:22
Dobrý den chtěl jsem se zepta Vaška B. - Mám něco podobného sud od piva natom přivařený tlakový hrnec, vývod do chladice 42mm cu trubkou. Okolo voda, kterou zahřívají dvě tělesa, bez míchání. Používá ten u koho jste to videl v provozu zvýšení tlaku a tím zvýšení teploty? Příjde mi, že dosahuji malé teploty a malo mi to teče při zvíšeném tlaku a tedy i teplotě se to lepší...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.20 (?), 18.11.2007 22:51
Tak zda bylo využíváno většího tlaku teď nevzpomínám, ale proč ne. Nenapadá mě že by to něčemu vadilo. Muselo by to být ale pojištěno nějakým ventilem a dobře udělané aby to nebouchlo. Samozřejmě že to rychleji poteče, ale nevím zda je to zrovna vhodné. Já jsem názoru "pomalu a nepospíchat".
Jinak je vidět, že kolik je lidí, tolik je názoru. Dělá to ale hlavně věk a zkušenosti. Já se přikláním k dvojitému pálení a to ještě zředění jedna ku jedné s vodou a co se plášťů týče, tak dvouplášť. VašekB
|
|
|
|
|
|
|
host - 95.205 (?), 19.11.2007 17:11
Je mi to trapné, ale prosím odpovězte mi co je to rakytník, kde se pěstuje a jaké má plody, které lze naložit na vypálení. U nás na jihozápadní Moravě tuto plodinu neznáme pod tímto jménem. Děkuji Vám...
|
|
|
|
|
|
|
host - 11.122 (?), 19.11.2007 19:15
http://www.ekozahrady.com/rakytnik.htm - tak tady je neco o rakytniku. Rikam, ale ze delam jen liker a ne ze destiluji.. a ten liker delam jeste jinym zpusobem, nez je tady uveden, protoze nejsem blazen, abych cekal pres 2roky nez se vylouhuje a i ty dubove sudy resim trosku jinak... u me dozrava asi tak za 6 mesicu... a je nesrovnatelne lepsi nez ten z nemecka, co jsem si dal privezt jako vzorek a to mi nerikali jen zmamy, aby mi pochlebovali... nedelam ho ale ze zmrzleho, nybrz jeste kdyz je zivy - je to hlavne skrz obsah vitaminu "A" - ma to sve duvody a skladuji take ve tme a v tmavych lahvich. Fintu vam ale tady neprozradim, tu si necham zatim pro sebe... jinak na odkazu zjistite, ze je chlast nekdy i zdravej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|