destilační přístroj



host - 2.142 (?)
8.11.2007 18:31
Měření obsahu alkoholu v kvasu pomocí vínoměru. Používá prosím někdo tuto metodu a jak je asi přesná, případně jiné metody, zkušenosti s vínoměry. Děkuji za příspěvky a názory. Pavel
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

               
host - 226.214 (?), 25.2.2009 7:53

člověče, vy jste ďábelskej alchymista.

já bych vám doporučil popíjet lékárenskej líh

zbyňár

               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 94.12 (?), 25.2.2009 8:04

Ja vse nakladam jako vino jde prece o lih...

To je právě rozdíl v chápání smyslu pálenky. Já si zase myslím, že ovocný destilát má vonět a chutnat po ovoci a ne po lihu. Proto připravuji kvas se 100% ovocného podílu

         
Zbyňár - (1) - 226.214 (?), 24.2.2009 13:56

nazdárek,

koukám, že přes vás nejede vlak...

no já popravdě nejraději pálím také pouze jednou, resp. dělám to malinko jinak než všichni ostatní, ale výsledky jsou velmi dobré. ale to nechci řešit, protože se tady nechci chlubit. jen je problém v tom, že z žádného prvního pálení není možné dostat výslednou koncentraci 60-70%, i kdybyste končil někde pod padesátkou. tak mi řekněte, jak to děláte nebo co to máte za zázračnej kvas? nějak mi to hlava nebere...

vůbec nechci dělat chytrýho, rád se naopak poučím, možná jsem to jenom špatně pochopil

      
host - 242.146 (?), 5.11.2007 16:01
Já pálím jen hrušky, meruňky a někdy švestky. Ale soused zkusil pálit zkvašené jablka a z těch samých jablek  vypresované a zkvašené jablečné víno. Ty dvě slivovice byly neporovnatelné - z vína daleko míň voněla a byla víc lihovější... skoro žádná chuť, jen líh. Od té doby nechá vždy kvasit celá jablka, ikdyž je s tím pak více práce. Radek
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 85.27 (?), 5.11.2007 17:14
Francouzi pálí kalvados, tuším, taky jenom z moštu. Že by nevěděli o co přicházejí?
  V komerční palírně mají raději kvas z ovoce, protože víno jim pění. 
  Zkusil jsem oboje, rozdíl je poměrně malý. Víc záleží na kvalitě suroviny a ošetření kvasu. Mém pocit, že lihovější chuť pálenky z vína bývá  dána tím, že autor se napřed pokusil vyrobit víno a teprve po neúspěchu to vypálil. Lihovou příchuť tak dodá  větší přídavek cukru.
            
host - 137.90 (?), 5.11.2007 21:50
Zajímaly by mne, zkušenosti z kotlem(y) z kovodělu od pana Janči. Nevlastní ho nědo z přítomných? Ďíky za případné ohlasy. Ostravak
               
host - 2.142 (?), 8.11.2007 18:31
Měření obsahu alkoholu v kvasu pomocí vínoměru. Používá prosím někdo tuto metodu a jak je asi přesná, případně jiné metody, zkušenosti s vínoměry. Děkuji za příspěvky a názory. Pavel
               
host - 250.231 (?), 9.11.2007 9:29
Pár kotlů z Kovodělu jsem už viděl a myslím si, že celkem slušná práce. Známý má např. měděný jednoplášť 150l s vypouštěním a je spokojený. Akorát si dodělal míchání na elektromotor ( použil 12V motor pro pohon stěračů v autobusu), a slivovici má výbornou.
                  
host - 137.90 (?), 10.11.2007 21:17
A to by mě zajímalo, taky zvažuji si nechat udělat 150l s míchaním, jedno plašť, jen nekteří se ještě příklánějí k dvouplášti, a ješte z mícháním ale když jsem se zeptal těch od  takz. od fochu tak mi shodně tvrdili že jednoplášť tak co vz na to paliči. Ostravak
                     
host - 105.98 (?), 10.11.2007 21:55
Ahoj. Jesti koupíš jednoplášť, potřebuješ míchadlo, jestli dvouplášť míchadlo nepotřebuješ. Vyloženě záleží na tobě co se ti líbí více. A hlavně na penězích.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika