destilační přístroj
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 124.157 (?), 11.12.2010 23:47
Nejsem tak zběhlý jako vy. Několikrát jsem víno i zkazil. Nepoužívám totiž kvasinky, a při nedodržení čistoty víno snadno chytne myšinu nebo "nevlastní kvas".
Letos jsem se s šípkami moc nepáral a zmíněné problémy jsem se pokusil eliminovat částečným vysušením šípků horkým vzduchem. Zdá se že se to povedlo. Cukru dávám asi 0,3 kg/1 l, nebo přibližně 2 kg/6 l vody.
Cukr se ale snažím zlehka přepražit, než ho i s vodou převařím.
Letos chci druhák, který již obsahuje potřebnou kulturu, udělat jako medové víno.
|
|
|
|
|
|
|
host - 2.33 (?), 28.8.2007 3:14
no, nejjednodužší je hrnec a dvě umyvadla , ale to by bylo asi Rusko před 120 lety . Na Moravě ještě pořát frčí měděná spirála v kýbli a většinou bez kolony pokrok je už vidět. jestli si to chcete dělat sám, tak bych asi šel do nerezu, ale bylo by lépe, aby jste si přečetl několik příspěvků smerem nahoru, je tady už rozepsaná tahle problematika.
|
|
|
|
|
|
|
host - 139.69 (?), 1.9.2007 9:07
Proč musí být na chladiči "3 kuličky"+spirála.
Jaký je rozdíl s kuličkami a bez?
Dík za odpověď
|
|
|
|
|
|
|
host - 211.6 (?), 3.9.2007 12:52
Zdravím všechny konzumenty. Třeba to tu bylo, já to však nenašel. Pálil jsem legálně rok starý jablečný kvas. Nestačil dojít do konce loňské sezóny. Již při odvozu kvasu jsem cítil něco jako acetonovou příchuť. Koláč z bečky jsem odstranil, přesto po vypálení cítím v pálence pachuť po acetonu. Naví někdo, čím se dá tento jev odstranit nebo aspoň potlačit. Nepomohl by třeba ultrazvuk? Díky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|