destilační přístroj
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.167 (?), 27.8.2007 7:33
Myslím si, že ořechy musí být "zelené" v celém svém průřezu. Jinak to nebude ono a byla by škoda slivovice na takový experiment. Omlouvám se, že jsem tady o druháku psal příliš pozdě. Do příštího června není zase tak daleko - akorát tak na udělání vína a pálenky. Abych nezapoměl, druhák šípkového vína bývá výborný... :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 45.90 (?), 27.8.2007 12:28
Mám na mysli kotel nerez, kolonu asi měď tak průměr 70 nebo 80 mm, prostě nejmenší rynna. 1/3 měděné raschigovky kvůli síře a teď zbytek, zřejmě skleněné rašigovky a nebo skleněné kuličky? a hlavně výška kolony, to jsem zatím nezjistil a nikdo mi neporadil? A rád bych vařil na jedno přepálení tak kolem 60%. Samozřejmě výkon je maximální a dá se regulovat. Chladiče budou určitě skleněné a z kolony to bude v nerezu. Snad jsem napsal vše. Díky David
|
|
|
|
|
|
|
host - 2.33 (?), 28.8.2007 3:05
Proč neudělat celoskleněnou? Deflegmátor by stačil r 55-60mm a rašido kolem 8mm nebo kuličky do 10mm v délce 500mm.Zesílený chladič spirály aspoň 12 kolem 14-16mm + 3x kuličky .Zbytek už záleží na regulaci,jak jste schopnej přesně nastavit teplotu.Jinak teploměr by měl být na spojce a né na kotly a měl by být lihový.Někteří šoumeni to dělají celé v jednom kuse a je to bez starostí.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 45.90 (?), 28.8.2007 9:08
proč myslíte, že lihový teploměr není dobrý nápad? je dost přesný a má rychlou odezvu, snad by jste tam nedal rtuťový! a pokud myslíte bimetal tak ten má setrvačnost jako prase
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 101.234 (?), 30.8.2007 14:06
Lihový teploměr principiálně lze použít od -110 st.C do + 70st.C, vyrábí se však běžně od -30 st.C do + 50 st.C. Bod varu lihu je při n. tlaku 78 st.C
|
|
|
|
|
|
|
|