destilační přístroj



host - 1.60 (?)
28.8.2007 13:11
co to tady placate lihove telomery jsou i do 130 C° a kde by asi bylo dobre merit tžeplotu ,vzdycky se meri to co vstupuje do chladice a ne do deflegmatoru. Vzdycky se meri to co chcete schladit - vysledny produkt a ne smes, podle toho poznate take co vam bude tect. je zbytecne merit paru, ktera obsahuje velke mnozstvi vody. jak asi odhadnete jeji slozeni pred chladicem i tady na obrazku (nekolik diskuzi pred je cely komplet vyfoceny) je jasne videt, kde je teplomer - tesne pred chladicem. treba by jste dali rtutovy a ten kdyz zalomite, tak to cele pekne vezmete a zahodite...  tak co oki? uz se
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 77.39 (?), 14.12.2007 8:18

Jsem rád, že se Vám to podařilo. Inspiroval jste mě, takže příští podzim vyzkouším zkusmo na malém množství vyrobit ořechovku z pukajících slupek zrajících ořechů. Nezralých ořechů je mi přeci jen dost líto, v našich drsných podmínkách nebývají každoročně a málokdy je jich nadúroda.

                     
host - 168.167 (?), 27.8.2007 7:33
Myslím si, že ořechy musí být "zelené" v celém svém průřezu.
Jinak to nebude ono a byla by škoda slivovice na takový experiment.
Omlouvám se, že jsem tady o druháku psal příliš pozdě. Do příštího června není zase tak daleko - akorát tak na udělání vína a pálenky. Abych nezapoměl, druhák šípkového vína bývá výborný... :-)
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316), 27.8.2007 8:16
Ořechy zelené v celém průřezu nejsou nikdy, i v červnu jsou uvnitř bílé. Podle mého je škoda dobrou slivovici míchat s čímkoli, nejlepší je sama o sobě. Někdy však pálenka není z nejkvalitnějších a někdo má taky zdroj poněkud levnějšího destilátu. Tady může dobře namíchaný likér skrýt nějaký ten nedostatek pálenky (z úplného acetonu a přiboudliny ovšem zázraky neuděláte). Pil jsem dokonce ořechovku vyrobenou ze zralých (suchých) ořechů - Chutnala úplně jinak, nebyla černozelená nýbrž světle hnědá s příchutí karamelu
                     
host - 45.90 (?), 27.8.2007 12:28
Mám na mysli kotel nerez, kolonu asi měď tak průměr 70 nebo 80 mm, prostě nejmenší rynna. 1/3 měděné raschigovky kvůli síře a teď zbytek, zřejmě skleněné rašigovky a nebo skleněné kuličky? a hlavně výška kolony, to jsem zatím nezjistil a nikdo mi neporadil? A rád bych vařil na jedno přepálení tak kolem 60%. Samozřejmě výkon je maximální a dá se regulovat. Chladiče budou určitě skleněné a z kolony to bude v nerezu. Snad jsem napsal vše. Díky David
                     
host - 2.33 (?), 28.8.2007 3:05
Proč neudělat celoskleněnou? Deflegmátor by stačil r 55-60mm a rašido kolem 8mm nebo kuličky do 10mm v délce 500mm.Zesílený chladič spirály aspoň 12 kolem 14-16mm + 3x kuličky .Zbytek už záleží na regulaci,jak jste schopnej přesně nastavit teplotu.Jinak teploměr by měl být na spojce a né na kotly a měl by být lihový.Někteří šoumeni to dělají celé v jednom kuse a je to bez starostí.
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316), 28.8.2007 8:22
Lihový teploměr v destilačním přístroji, myslím, není dobrý nápad.
                     
host - 45.90 (?), 28.8.2007 9:08
proč myslíte, že lihový teploměr není dobrý nápad? je dost přesný a má rychlou odezvu, snad by jste tam nedal rtuťový! a pokud myslíte bimetal tak ten má setrvačnost jako prase
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316), 28.8.2007 10:06
Protože líh při 80 stupních Celsia vře a teploměr tudíž exploduje.
                     
host - 1.60 (?), 28.8.2007 13:11
co to tady placate lihove telomery jsou i do 130 C° a kde by asi bylo dobre merit tžeplotu ,vzdycky se meri to co vstupuje do chladice a ne do deflegmatoru. Vzdycky se meri to co chcete schladit - vysledny produkt a ne smes, podle toho poznate take co vam bude tect. je zbytecne merit paru, ktera obsahuje velke mnozstvi vody. jak asi odhadnete jeji slozeni pred chladicem i tady na obrazku (nekolik diskuzi pred je cely komplet vyfoceny) je jasne videt, kde je teplomer - tesne pred chladicem. treba by jste dali rtutovy a ten kdyz zalomite, tak to cele pekne vezmete a zahodite...  tak co oki? uz se
                     
host - 101.234 (?), 30.8.2007 14:06
Lihový teploměr
principiálně lze použít od -110 st.C  do + 70st.C, vyrábí se však běžně od -30 st.C do + 50 st.C. Bod varu lihu je při n. tlaku 78 st.C   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika