Mozna s tim mam problem... kdyz vidim jake patoky muzou nekteri jedinci vydavat za slivovici. To snad i ta slivovice od Jelinka je lepsi.
Kvasinky - nevim jestli je neco spatne nebo ne. O kvasinkach jsem cetl v knize Paleni domacich lihovin, snad je to spravny nazev knihy, a pak, zde v teto debate. Ale v praxi jsem jeste nevidel ani jedno pouziti. Premyslim, vlastne k cemu by bylo. Prosim teda o vysvetleni. Bavim se o kvasu ze svestek. Trham je co nejpozdeji, aby mely co nejvetsi cukernatost. Zbavuji se vetsiny stopek. Nikdy jsem nemel problem s kvasem. A toho kvasu mivam tak od 800kg do 1400kg kazdy rok.
Voda... mame overene, od nasich predku, ze v nasi lokaci se k redeni hodi pouze dva zdroje prirodni vody. Odtud berou vodu i na redeni v pesttelske palenici. Ostatni voda po pridani okamzite zkali destilat. Je to zrejme jejim slozenim. A pouzit destilovanou vodu? Ta prece neni pro vhodna pro konzumaci.
Alda z Valasska