destilační přístroj
|
|
|
|
host - 33.182 (?) 10.6.2009 11:38
mužeš pochybovat. na tom malem jsem delal dva roky v zavarovacim hrnci -20L neni to zadny pristroj na banku -5L v laboratori..proti normalnimu chladici ma streva z 12mm trubky (9mm) deflegmator je z 50mm (32mm) a napln ma 9mm kulicky misto narezanych trubicek..Nevim, co ti to rika, ale kdyz by si mluvil s nekym, kdo ma skolu -foukač tech. skla, tak ti to vysvetli..jinak ten velky, ma napln, ktera vazi skoro 3kg a je v prumeru pres 60mm delka cele ho pristroje na vysku je 75cm. coz neni take na banku. kdyz budes vzdelany, tak si spocitas plochu deflegmatoru a naplne a zjistis, ze je o mnoho vetsi, nez ma na trhu Destila Brno. tim se dostanes k vyslednemu prouktu, ktery cini 60-70%lihu na prvni prepal..
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lojza Novak - (8) - 21.248 (?), 21.5.2009 0:53
Zdravím Vaška B..(zařezávač@libimseti.cz) Loňský rok byl slabý u nás na švestky i višně.Dělal jsem jen z jedné zapomenuté švestky (ta jediná měla úrodu na bývalém starém zahradnictví). Ještě štěstí že máme na baráku víno. Loňský rok jsem měl ale více rakytníkového likéru jezdim za jednou holkou do Budějovic a tam je ho pomerně dost vysázeného volně. Tak zdravim všechny co jim to aspoň trošku kape..
|
|
|
|
|
|
|
host - 199.26 (?), 30.5.2009 9:14
Ahoj vespolek. K předchozímu obrázku, velice pochybuji, že toto skleněné zařízení "zvládne" 20 - 50 litrový kotlík. Na to je potřeba podstatně větší chladič....Tonda.
|
|
|
|
|
|
|
host - 33.182 (?), 10.6.2009 11:38
mužeš pochybovat. na tom malem jsem delal dva roky v zavarovacim hrnci -20L neni to zadny pristroj na banku -5L v laboratori..proti normalnimu chladici ma streva z 12mm trubky (9mm) deflegmator je z 50mm (32mm) a napln ma 9mm kulicky misto narezanych trubicek..Nevim, co ti to rika, ale kdyz by si mluvil s nekym, kdo ma skolu -foukač tech. skla, tak ti to vysvetli..jinak ten velky, ma napln, ktera vazi skoro 3kg a je v prumeru pres 60mm delka cele ho pristroje na vysku je 75cm. coz neni take na banku. kdyz budes vzdelany, tak si spocitas plochu deflegmatoru a naplne a zjistis, ze je o mnoho vetsi, nez ma na trhu Destila Brno. tim se dostanes k vyslednemu prouktu, ktery cini 60-70%lihu na prvni prepal..
|
|
|
|
|
|
|
host - 58.217 (?), 22.1.2010 22:01
To by si se divil, zvládne to, a velmi hravě. Sklo - to je kvalita, vím o čem mluvím.
|
|
|
|
|
|
|
host - 56.231 (?), 7.8.2010 23:52
Zdravím,
měl bych pár otázek.
Ty ceny a kometář se týkají toho obrázku?
Co se týká ceny tak ten velkej vyšel přes 4 000Kč a malej něco kolem 2 200Kč ten je na objem 25 L. Jediné změny jsou v konstrukci, kdy jsem zesílil slabé a namáhaneé části.Vše je vytemperováno, aby samovolně nepraskl.Je fakt, že to je stále sklo, ale co jsem udělal jeden z prvních se zesílenou spojkou a zvýšeným výkonem, funguje do dneška to je už víc jak 9let a...
Pokud ano, měl bych zájem o ten malej set, je s naplněným deflegmátorem??
Před pár lety jsem si zušlechťoval plody z mojí zahrádky, pak se mi
poškodil vercajk, když jsem viděl ten obrázek, napadlo mě, že bych mohl zavzpomínat.
Já patří mezi ty co si hrajou jenom na svým malým písečku.
zdraví
wašek
|
|
|
|
|
|
|
host - 252.35 (?), 21.6.2009 21:46
Ptá se turista Bači na pastvisku: "kde se tu u vás pálí kořalka?" a bača odpoví: "vidíte ten kostel?", turista - ano. Bača odpoví: "Tak kromě něho všude".
|
|
|
|
|
|
|
VašekB - (38) - 166.20 (?), 22.6.2009 0:12
Také všechny zdravím, letošní úroda bude určitě dobrá, mnozí už kvasí třešně, také višní, renglí, špendlíků, ranných švestek i švestek domácích je spousta. Já to nestačím ani vypít a nejvíce jde u nás na odbyt Ořechový likér, na který jsem sem dával recept. Tak pokud jste ho někdo nevyzkoušeli, tak to letos určitě zkuste. Už máte čas shánět vše potřebné pro jeho výrobu. Velice dobře působí na zažívání a hlavně ho můžete nabídnout jakékoliv návštěvě a ta neodmítne. Tvrdý alkohol může jen málokdo, tím mám namysli hlavně ženy odmítají.
Ten chladič je velice pěkný, no snad i mě se jednou poštěstí si takové luxusní zboží pořídit. VašekB.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lojza Novak - (8) - 3.122 (?), 9.7.2009 0:50
Myslím si že ten chladič je normál.dělám je už od doby co jsem se vyučil (26let).Co se týká ceny tak ten velkej vyšel přes 4 000Kč a malej něco kolem 2 200Kč ten je na objem 25 L. Jediné změny jsou v konstrukci, kdy jsem zesílil slabé a namáhaneé části.Vše je vytemperováno, aby samovolně nepraskl.Je fakt, že to je stále sklo, ale co jsem udělal jeden z prvních se zesílenou spojkou a zvýšeným výkonem, funguje do dneška to je už víc jak 9let a to jsme na něm ze začátku dělali oba.
|
|
|
|
|
|
|
Lojza Novak - (8) - 3.122 (?), 9.7.2009 1:02
Oba myslím se sousedem.Ořechovka musí být dobrá, je to výluh a bude lehce nahořklá což žaludku jedině prospěje.Já dělal macerát z listů jedlého kaštanu do 70% lihu. Také dosti zajímavé, hlavně účinek a ta barva. No člověk si vyhraje... Tak zatim zdar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|