Mlok?

host - 224.10 (?) 
9.3.2013 19:08

Přidávám se, dnes na večer jsme přesně takového našli na zahradě jak si pochutnává na slimáčkovi.Nezjistili jsme jak se jmenuje asi je to ten mlok černý.Máme na zahradě i mloky skvrnitý a čolky taky.Máme všude čistou přírodu, vodu a slimáky.Poloha: Hůrka, České Budějovice 6 ,Fialovi

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 176.45 (?), 12.4.2011 11:59

Je to mlok černý. Jednou jsem ho našel ve sklepě na chatě. Seděl na sklenici s mlékem, nahoře na staniolovém uzávěru. Asi se chtěl napít.

host - 96.2 (?), 15.5.2014 7:13

15.5. 2014 jsem při sázení vykopla z půdy mloka černého. Byl cca 5 cm velký, čili opravdu maličký. Černý, nožičky jako gekonek, bříško oranžové. Našla jsem na internetu foto a je to on. Taky jsem ho vyfotila, ale neumím sem tu ftku vložit. Je to zřejmě velká rarita v našich podmínkách, protože se vyskytuje v Alpách a ve vyských horách v západn části Balkánského poloostrova. Moje lokalita je Praha západ u Mníšku pod Brdy.

Mlok černý
Mlok černý

host - 178.38 (?), 15.5.2014 10:43

Ježíš nádheralaugh To vám teda závidím, takový,,úlovek"yes ještě, že to přežil. Možná by jste to měla písnout někam na vaše CHKO. Otázkou je, jestli by vám pak nezabrali zahradu jako,,chráněné území"wink Dělám si legraci, pokud jsou tak,,ochránci" jako ti naši tady, tak se nebudou ani namáhat, vám něco odpovědětno

host - 178.38 (?), 15.5.2014 10:49

Aha, ještě dodatek: koukala jsem na Naturfoto na mloky, čolky... a podle proužkovaných nožiček, co jsou u vašeho trošku vidět a tvaru hlavy, bych řekla, že je to čoleksmiley

host - 231.102 (?), 9.8.2014 0:01

...je to určitě čolek, v tzv. terestrické fázi (narozdíl od jarní "vodní fáze" nemá tak nápadné ploutevní lemy a kožní hřebeny).Na fotce je vidět náznak takového hřbetního lemu - mloci ale žádné lemy nemají a průřez ocasu je víceméně kruhový. Taky mají kratší ocas, než tělo. A protože mlok černý u nás vůbec nežije (nejblíž v Alpách) a mlok skvrnitý je opravdu nápadně žlutě skvrnitý na silně lesklém černém podkladu a oranžové břížko mají zase jen čolci, máme tu kandidáta - podle velikosti 5 cm to vypadá na nejběžnějšího čolka obecného. Ale mloci i čolci jsou užiteční, protože požírají i ty slimáky (i když je pravda, takový běžec indický jich spucuje podstatně víc).

host - 164.3 (?), 10.9.2014 20:26
Dobrý den, tenhle krasavec nalezen dnes u Poděbrad. Jedná se asi o toho černého?
mlok černý
mlok černý

host - 164.3 (?), 10.9.2014 20:32
Ještě jednou před navrácením do kerských lesů..

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz