Pane Jiří, předně musím napsat, že smekám před vašimi znalostmi.
Jsem počínající pěstitelkou orchidejí a přesně jak píšete, celý život jsem kolem nich chodila s patřičnou úctou k jejich kráse, ale také respektem k jejich pěstování, považovala jsem je za velmi náročné květiny.
Až loni se se mnou do nového bytu nastěhoval jeden obyčejný Phalaenopsis. Vzhledem k tomu, že jsem zjistila, ža tahle kytka je v mých rukou nezmar a téměř celý rok bez ustání kvete (napočítala jsem 38 květů najednou), rozmnožila jsem svou sbírku o další Phaly v různých barevných variantách (přikládám fota), troufla jsem si na jedno Cymbidium (foto), díky Vašemu návodu zde vím jak na něj a koupila jsem si i jednu údajnou Cambrii (opět foto).
Chtěla bych Vás poprosit o identifikaci oné Cambrie, četla jsem, že píšete, že Cambrie jako takové neexistují a pod tím názvem se skrývá ledacos.
Také bych Vás chtěla poprosit o radu, názor na to, jakou mám šanci v panelákovém bytě se všemi okny orientovanými na jih, úspěšně pěstovat botanické druhy orchidejí, konkrétně mi jde o Catasetum Pileatum (foto). Objevila jsem tuhle kytku v nabídce jedné české prodejny orchidejí a doslova mě uchvátila.
Děkuji za odpověď Věra