Poznáváte někdo tuto trávu (veliký trs napravo od středu)? Výška, zdá se, skoro 2m. Foto je ze zahraničního webu, takže to může být cokoliv :) díky, linda
Lído, myslím, že třtina má proti této zadané trávě, více uzavřená, klasnatá květenství(určitě se to jmenuje nějak odborně, to neovládám) Já bych řekla, že to bude některý z často používaných miscanthusů... Konvalinka
Miscanthus to určitě není, tomu se dělí klásek květenství do paprček hned dole z jednoho místa, tady na fotce se ty třásně oddělují postupně. Ještě mne napadlo, jestli to není něco z druhu Sorghastrum, moje "indiánská tráva" vypadá podobně, ale je nižší. Lída
Ze všeho nejvíc mi to připomíná obří kavyl vláskovitý (Stipa tenuissima), což je moje velmi oblíbená travina - a tato obří varianta by se mi taky líbila, kdyby někdo dohledal, co to vlastně je... :) linda
Ona existuje Stipa gigantea (skoro 3m), ale vyšší kavyly mají listy dole u země a tu výšku dělají jen stébla s květenstvím. Ta tráva na fotce má listy do 3/4 výšky trsu... Lída