trativod

host - 96.117 (?) 
20.4.2009 11:41

Dobrý den,

Potřeboval bych radu ohledně svodu dešťové vody, neboť nemám možnost tuto vodu odvést do kanalizace. Můj dům má půdorys cca 10 x 10 metrů. Na pozemku jsem náhodou objevil starou zasypanou betonovou jímku o průměru cca 1 metr. Do jaké hloubky bych měl tuto jímku vykopat, aby byla schopna pojmout vodu z okapů z půlky střechy domu (druhou půlku střechy svedu do sudu)? Pokud bude potřeba vytvořit přepad, jak dlouhá drenažní trubka by měla od tohoto přepadu vést? Bohužel na pozemku mám jílovitou zeminu se spoustou břidlice takže se voda do půdy špatně vsakuje. Spodní prameny jsou cca 7 metrů pod pozemkem.

děkuji za odpověď

Ondřej

host - 207.20 (?), 26.7.2015 22:14

dobry den mam skromnej dotaz a potřeboval bych radu před rokem a pul sem delal novej trativod cca 2x2x2m a ted kdyz sou přivalove deště tak mi trativod nestiha odvadet vodu z domecku trativod sem delal stylem vykopana dira boky obložene tkaninou vysipana šterkem do toho privedeny svod a konec svodu prodlouzen drenazni hadici a stocen po plose trativodu dosipano sterkem a zabaleno geoskou a na tom zemina cca 40cm nevite kde muze byt problem sem nestastny kdyz hodne lije tak mi vylozene pretika gajgr moc diky za rady petr-dostalik@seznam.cz

host - 136.144 (?), 15.9.2024 21:13
Má někdo ze zdejších čtenářů zkušenost s životností neperforované drenážní hadice, která není zakopaná v zemi? Chtěl bych si ji koupit tak 200 m a v případě velkých deštů ji natáhnout po povrchu a napojit na jímky v sadu, abych mohl vodu usměrnit podle potřeby, případně naplnit cisternu. Strouhy jsou fajn, ale provrtávají je krtkové a jiná žoužel a mají tu nevýhodu, že jsou statické a špatně se tam seče tráva. Chtěl bych dodělat můj protipovodnový systém. Díky Biegler
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby13:50
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy14.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz